Yalova Üniversitesi, Normal Sezonunu Tamamladı Yalova Üniversitesi, Normal Sezonunu Tamamladı

Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi(YEGES)sportif etkinlikleri kapsamında öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi gerek akademik gerek sosyal alanlarda gelişebilecekleri ortamlar hazırlanması amacıyla Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen “Minikler Müdürlere Karşıfutbol karşılaşmasında öğrenciler ile il protokolü bir araya geldi.

Fatih Halı Saha Tesislerinin ev sahipliği yaptığı müsabakanın başlama düdüğünü Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya çaldı.

90 dakika kıyasıya geçen maçın kazananı Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu oldu. 5-4’lük skorla il protokolünü deviren minik öğrenciler galibiyet sevinci yaşadı. Maç, 4.sınıf öğrencilerin 5-4 üstünlüğü ile sona erdi.

“Spor anlamında faaliyetlerimiz devam edecek”

Akademik eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerle de öğrencileri bir araya getiren Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe “Eğitimi sadece akademik faaliyetlerden yana görmüyor, akademik çalışmaların yanında birtakım sportif, sanatsal kültürel faaliyetlerinde öğrencilerimizin hayatına yoğun bir şekilde dokunması gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi çalışmamız yani YEGES çalışmamızın çatısı altında birtakım faaliyetler düzenliyoruz. Bugün ki yapmış olduğumuz faaliyet bu çalışmalarımızdan sadece bir tanesi. Sayın Valimiz Hülya Kaya’nın başlama düdüğü çaldığı bir futbol müsabakası gerçekleştirdik. Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu’nda öğretimin gören 4. Sınıf öğrencilerimiz, bugün il müdürü olarak Yalova’da görev yapan il müdürlerine karşı kıyasıya bir mücadele sergilediler. Gerçekten harika oynadılar. Güzel bir takım oyunu sergilediler ve müdür amcalarını 5-4 mağlup ettiler. Bu da onların hayatı boyunca unutmayacağı, bir hatıra olarak onların zihninde yer bulacaktır diye düşünüyorum. Güzel bir faaliyet oldu. Katılımlarından ve katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza, Sayın Valimize, İl Müdürü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki spor anlamında faaliyetlerimiz devam edecek. Ortaokul öğrencilerimiz ille “Yıldızlar Müdürlere Karşı”, 12. Sınıfta sınava girecek öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmak için yapacağımız “Gençler Müdürlere Karşı” spor faaliyetleri de önümüzde ki günlerde devam edecek” diye konuştu.

yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (13)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (12)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (10)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (11)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (8)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (9)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (6)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (3)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (5)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (2)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (1)yalova-vali-il-milli-egitim-yeges-ogretmen-yusuf-ziya-futbol-mac (1)-1

Editör: Arda Yavuz