“Yazsam tesiri yok, yazmasam gönül razı değil” denir ya işte böyle bir şey. 

AKP’li bir Belediye Meclis Üyesi arkadaş geçtiğimiz günlerde İnkılâp Vapuru için müfettiş geldiğini, İnkılâp için Yabeltaş tarafından yapılan harcamanın belediye meclis üyelerince Yabeltaş’a ödenmesi kararında kamu zararı olup olmadığının araştırıldığını söyledi, kısaca.

Bulunduğumuz ortamda fazla konuşmak istemedim. Konunun dile getirilmesinde sanki bir usulsüzlük varmışçasına bir tarz hissettim. İlgisiz bir yerde insanların kafasını dinamitlemenin anlamı yoktu, bana göre..

Çok fazla detaya girmeden yazmazsam kendimi suçlu hissetmeyeyim diye yazıyorum.

İnkılap Gemisi Yalova’ya kim tarafından getirilmişti hatırlayalım.

İnkılap’ı bugün bulunduğu yere halatlarla bağlarken, yeni bir Akdeniz deniz zaferinden dönen donanma komutanı gibi geminin üstünde poz veren Belediye Başkanı Sayın Barbaros Binicioğlu değil miydi?

Gemiyi Yabeltaş’a kiraya veren, Yabeltaş üzerinden ihaleleri yapıp ta geminin içinde orijinal hiçbir şey bırakmadan parçalayıp, sacını demirini değiştiren bir önceki yönetim değil miydi? O yönetim Almanya’daki Yeşiller Partisine mi mensup yoksa AKP’ye mi?

Şimdi, bu yönetim geldiğinde ne yaptı? Yapılmış masrafların paralarını ödedi. İstanbul’a temizliğe, parlatmaya gönderilmiş gemiye ait bazı orijinal materyalleri geri getirtti, parasını ödedi, filikaların bile onarım parasını ödedi. Yokluk içinde. Öz sermayesi bitmiş bir şirkete yüklenen bu yükü de belediyenin %96’sına sahip olduğu şirketten kendi üzerine alması gerektiğini düşündü ve yaptı. Yasal mevzuat ise 5393 sayılı kanundur. Eğer burada kamu zararı var ise, İnkılap gemisini buraya getiren ve bu ihaleleri yapana sormak gerekmez mi?

Yemeği siz yiyeceksiniz, faturayı ben ödeyeceğim, demek gibi bir şeydir bu!

Konuyu İçişleri Bakanlığı’na taşıyıp ta buraya müfettiş isteyen kim ise, doğruyu da söylemeli.

Bu benim için yeterli mi, elbette değil. Madem ki 1 Trilyon 200 Milyar kamu zararı olduğunu düşünen var, bu paranın nasıl ve kimler tarafından harcandığını da o müfettişe anlatması lazım, bu bir”!

İkincisi.

Yine Barbaros Binicioğlu döneminde, yani riyasetin AKP’de olduğu dönemde, Soğucak Köy Tüzel Kişiliğine tapulu iken Yalova Belediyesi kayıtlarına alınan, Soğucak Köyü ile Mahkemelik olunan ve kaybedilen, o dönemde toplam 790.000 TL’ye satılan ancak bugün kazandığı dava nedeniyle Soğucak Köy Tüzel Kişiliğine ödenmek zorunda kalınan 2.052.000 TL’nin kamu zararı olup olmadığını düşünen var mı?

Bununda incelenmesini isteyen AKP’li bir yürekli var mı?

…….!!!???

Duyamadım, var mı?

Yok, neden yok?

Bir bok olacağı yok ta ondan yok

200 Milyarı alıp, paylaşanlara bir şey yok.

766 Milyarı iç edene bir şey yok.

…….!!!???

Peki, dert ne?

Siyaset?

Olmaz olsun.

Yalova’ya zaman kaybettirmekten başka bir şey yapılmıyor.



- - - -