Yalova’nın en güzide liselerinden biri olan ve aynı zamanda Yalova’nın sembollerinden biri olarak kabul edilen Yalova Lisesi, hem kültürel ve hem de sportif faaliyetler konusunda öncü olmaya devam ediyor. Öğrencilerinin akademik başarılarının yanı sıra sosyal alanda da gelişimlerine önem veren Yalova Lisesi Müdürü Mustafa Derya Arıcı, lisede uzun yıllar önce faaliyette bulunan bando takımının yeniden faaliyete geçmesi için öncü oldu ve öğrenciler müzik öğretmenleri Sadettin Semih Gençmen ile çalışmalar başlarken, Yalova Lisesi kapılarını Yalova Gazetesi’ne açtı.
Yalova Bando Haber Gazete Lise Muzik Etkinlik Manset (1)“Bu nostaljiyi yaşatalım istiyoruz”
Çalışmalar hakkında gazetemize bilgi veren Müdür Mustafa Derya Arıcı, “Yine bir kez daha bir ilki yapalım dedik. Bu anlamda biz bando takımını kurduk. Tabi ki Yalova Lisesi mezunumuz Semih Bey de olunca “bu işi beceririz” dedik. Çünkü bu biraz da gönül işi. Semih hocamız da yapacağını söyledi ve biz de hemen o bando takımını aldık. Bazı hayırseverler de bize destek verdi. Takımı oluşturduk, daha da zenginleştireceğiz ve sayıyı arttıracağız. Amacımız şuydu; Eski bayramları da tekrar canlandırabilmek adına bizim bir geleneksel bir mezuniyet törenimiz vardır; Kep ve cüppe ile öğrenciler sahile çıkar. Atatürk büstünün olduğu yere çelenk koyar ve tekrar okula döneriz. Bizim kendi lisemizin bir marşı var ve belediye otobüsünü kullanmak için rica edeceğiz. Hem Yalova Lisesi marşı çalsın hem de boru trampet takımı da eşlik etsin. Bu nostaljiyi yaşatalım istiyoruz. Boru trampet takımımızın adını da Yalova Lisesi Nostalji Boru Trampet takımı diye koyduk. Onlara da kıyafetleri için tabi ki ayarlamalar yaptık. Erkeklerde logolu kravatlar ve kızlarımızda logolu fular var. Milli Eğitim’den de söz aldık. Bize “kortejde sıra verelim” dediler. Biz de bunu ilk olarak biz yapalım, bu bize yakışır dedik. Bu sorumluluğu aldık ve İnşallah sevilecek” ifadelerini kullandı. 
Yalova Bando Haber Gazete Lise Muzik Etkinlik Manset (4)“Bando takımı Yalova Lisesi’nin simgesi haline döndü”
Bando takımının çalışmalarını üstlenen Yalova Lisesi Müzik Öğretmeni Saadettin Semih Gençmen, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençmen, “Yalova Lisesi Bando Takımı 20-30 sene önce de var olan bir takımdı. Ama zaman içerisindeki süreçten dolayı dağıldı. Okul Müdürümüz Mustafa Derya Arıcı’nın sayesinde Bando ekipmanları alınarak çalışmalara 2. dönemin başında start verdik ve haftada 2 gün boyunca bu çalışmaları yapmaya çalışıyoruz” dedi. Çalışmalara katılımın yoğun olduğunu söyleyen Geçmen, “Çekingenler ve kendilerine güven konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Ama çalışmalar başlayınca aktivitelerine devam ediyorlar. Bu çalışmalar devam edecek ve bu artık Yalova Lisesi’nin simgesi haline döndü. Muhtemelen 23 Nisan’da okul gösterilerinin arkasındaki yürüyüşlerde biz de başrol olacağız” şeklinde konuştu. 
Muhabir/Duygu Saral
Kamera-Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Hafriyat Sorunu Çözüldü Mü? Hafriyat Sorunu Çözüldü Mü?

Yalova Bando Haber Gazete Lise Muzik Etkinlik Manset (6)Yalova Bando Haber Gazete Lise Muzik Etkinlik Manset (5)

Editör: Arda Yavuz