Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, birim amirleriyle birlikte M.Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı devam eden 100. Yıl Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Millet Bahçesi’ne köprülerle bağlanan 100. Yıl Yürüyüş ve Bisiklet Yolu’nun yaklaşık 1000 metrelik bir kordon oluşturacağını ifade eden Başkan Silpagar, “Yürüyüş yolumuzun yapımı tamamlandı, şimdi sırada sosyal donatıların yapımı ve peyzaj alanlarının düzenlenmesi var. Çiftlikköylü hemşerilerimiz ve M. Akif Ersoy Mahallesi sakinlerimiz için çok güzel bir sosyalleşme alanı hazırlıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yürüyüş yolunun çevresini toplam 6 bin peyzaj bitkisiyle yeşillendireceklerini kaydeden Başkan Silpagar, “Bu alanda lavanta, bodur ateş dikeni, hanımeli, kartopu gibi çok yıllık bodur bitkilerle yeşillendirmek için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalara başladı. Yapacağımız ağaçlandırmada Millet Bahçesi’nin görünebileceği şekilde dere kenarına daha kısa bitkiler dikeceğiz, yolun diğer kısmını ise 4 metrelik ıhlamur, köknar, dişbudak, ladin, atkestanesi, akçaağaç gibi ağaçlarla donatacağız” dedi. Peyzaj için hazırlanan lavanta fidelerinin yürüyüş yolu kenarında hazırlanan alanda ilk dikimini gerçekleştiren Başkan Silpagar, ekibiyle birlikte yürüyüş yolunun tamamında incelemeler gerçekleştirdi.

Başkan Yele Öğrencilerle Sahil Temizliğinde Başkan Yele Öğrencilerle Sahil Temizliğinde

Başkan Silpagar, Yürüyüş yolu çevresinde bir kapalı pazaryeri, onun yanına balık satıcıları için ayrılan yerler, otopark alanı yapacaklarını, yine yürüyüş yolunun diğer kesimlerinde kent mobilyaları, çocuk parkları, kadın yaşam merkezi, spor aletleri parkları, sanat merkezi ve atölye alanlarıyla dört dörtlük bir donatı alanını Çiftlikköy’e kısa zamanda kazandıracaklarını belirterek, “Çiftlikköyümüze ve tüm hemşerilerimize layık bir projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-ekipler-yuruyus-yol-peyzaj (5)yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-ekipler-yuruyus-yol-peyzaj (6)yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-ekipler-yuruyus-yol-peyzaj (4)yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-ekipler-yuruyus-yol-peyzaj (3)yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-ekipler-yuruyus-yol-peyzaj (2)

Editör: Arda Yavuz