19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Yalova’da coşkuyla kutlandı. Halk oyunları gösterileri büyük alkış aldı
Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 97. yıldönümü olan 19 Mayıs’ta tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalova’da da coşku vardı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Vali Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Üstün Mücadelenin Başlangıcıdır”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakırken saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Kaplan, “19 Mayıs, vatan toprakları işgal edilmiş, özgür yaşama hakkı elinden alınmak istenen bir milletin umutsuzluğa kapılmadan, aydınlık, güzel günlere inancının ve bu inançla verdiği üstün mücadelenin başlangıcıdır. 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan bağımsızlık mücadelesi, onun önderliğinde genç-yaşlı, kadın-erkek milletimizin tüm bireylerinin katılımıyla inançla yürütmüş ve bir zafere dönüşmüştür. Türk ulusunun kahraman ordumuzla kenetlenerek kazandığı bu zafer, Atatürk’ün Türk gençliğine en büyük armağanıdır. Tarihimiz boyunca ulusumuz her zaman gençlerine güvenmiş, onlar da bu güvenini hiçbir zaman boşa çıkartmamıştır” dedi.
Gençlere Seslendi
Yaptığı konuşmada gençlere de seslenen Müdür Kaplan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere o kadar güvendi ki Türkiye Cumhuriyeti’ni sizlere emanet etti. Sizlerin de bu emaneti korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağınızı biliyordu. Siz Türk gençleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün gereği olarak tüm insanlığı sevgiyle kucaklayacaksınız. Savaşın ve nefretin olmadığı, sevginin ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya için var gücünüzle çalışacağınızdan şüphemiz yoktur. Sizler bu topraklarda filizlenen Mevlana’ların, Yunus Emre’lerin, Hacı Bektaş Veli’lerin insan sevgisiyle yoğrulmuş düşüncelerini de bilirsiniz ancak vatanın bütünlüğü ve milletimizin geleceği tehlikeye girerse vatanımızı ve milletimizi korumak için düşmanımızın üzerine kabus gibi çökeceğinizden, kutsal değerlerimizi canınız pahasına koruyacağınızdan eminiz” diye konuştu.
ADD Üyeleri Karanfil Bıraktı 
Öte yandan Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi Üyeleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı. ADD Yalova Şubesi üyeleri, karanfil bıraktıktan sonra meydandaki gösterileri izledi.
Başarılı Sporculara Plaketleri Verildi
Diğer yandan Yalova Gençlik Merkezi Gönüllüsü Hakan Ekinci gençlik adına bir konuşma yaptı.Yalova Anadolu Lisesi Öğrencisi Gülşah Demire ’19 Mayıs’ isimli şiiri okudu. Etkinlikte uluslararası yarışmalarda başarı elde eden sporculara başarı belgeleri takdim edildi. Başarılı sporculara plaketlerini Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer ve Milletvekili Temel Coşkun takdim etti.
Kutlamalar kapsamında TUFAG Halk Oyunları ekibi sahne alarak gösteride bulundu. Yapılan halk oyunları gösterileri de ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından Vali Cebiroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, kurulan spor stantlarını inceleyerek buradaki gösterileri izledi.
Editör: TE Bilişim