Usta fotoğrafçının 85 eserinin yer aldığı 25.sergisi, TMMOB Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği himayesinde dün Yalovalı fotoğraf severlerin ziyaretine açıldı.  1964 yılından bu yana binlerce fotoğrafı Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde çekerek pek çok ödül kazanan Hakarar’ın sergisinin açılışına pek çok fotoğraf sanatçısı da katıldı. 1969’da fotoğraf dalında Türkiye 1.liğini Ege’de çektiği bir doğa fotoğrafıyla kazanan Hakarar’ın ödüllü fotoğrafları da sergide yer aldı.

Hakarar, “Birçok ilde eserlerimi sanatseverlerle buluşturdum. Fotoğraf hayata açılan yepyeni bir kapı, bu sergide de 85 fotoğrafa yer verdim.  Geçmiş yıllarda, siyah beyaz olarak İstanbul’un siluetini çıkarmıştım. Bu fotoğraf sergisinde, eski İstanbul’u ve zor şartlarda okumaya çalışan kız çocuklarımızın yaşadığı zorlukları yansıtmaya çalıştım” diye konuştu. Hakarar, son 2 yılda dijital makinelerle çekim yapmaya başladığını, ancak yıllardır analog makinelerle pozlamalarını yaptığını belirterek, favori markasının leika olduğunu da sözlerine ekledi.

Emin Hakarar kimdir?

Ailesi 1933’te anayurda göç edip Bursa’ya yerleşti. Hakarar, ilk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da yaptı. Babasının ölümü ve öğrenim nedeniyle ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu’nu, işletme iktisat entitüsünü bitirdi. Merkez Bankası’nda, DPT Antalya Bölge Projesinde, Petkim ve Oyak’ta çalıştı. 1971’de evlendi, Elif adlı bir kızı var. Fotoğraf alanında başarılı ürünler veren Hakarar, 1969’daki Türkiye 1.liği ile adını duyurdu. 1972’de profesyonellerin de katıldığı bir diğer fotoğraf yarışmasında birinci oldu. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli sergiler açtı. İlk şiirlerini de kızı Elif’in esiniyle yazdı.
Editör: TE Bilişim