Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak 3 faturasını ödemeyen abonelerin suyunun kesileceğini söylemişti. Salman'ın vatandaşa bu uyarısına YKSB Başkanı Ömer Nergiz'den de uyarıyla cevap geldi. Yalova halkını borcunu ödemediği için suyunu kesmekle tehdit eden Salman'ın başında olduğu Yalova Belediyesi'nin birliğe 3 milyon 360 bin TL borcu olduğunu dile getiren Nergiz belediyenin bu borcun sadece %3'lük bölümünü ödemesine de tepki gösterdi.  Nergiz açıklamsında, "Yaşanan su sıkıntısı sebebiyle belediyelerin yapması gereken yatırımları YKSB olarak biz yaptık. Ortaburun  göleti ile ilgili ekip ve ekipman desteğini biz sağladık. Ölü hacim denilen bölgeye su alınması dubalı yüzer pompa istasyonunun getirilmesi  birliğimiz çalışmaları sonucu gerçekleştirildi. Yalova ili sınırlarında açılmış olan Su Kuyularının bağlantılarını YKSB olarak biz yaptık.

Dünya standartlarında tüketim kişi başı günlük 150 LT,  4 kişilik bir ailenin aylık ortaklama 20 metreküptür. O halde zam oranı buna göre hesaplanmalıdır.  Oysa Salman 10 m3 suyu baz almış, kademeli olarak zam yapılmıştır. Oysa Yalova'da akılcı olan kademe 20 metreküpten yukarısı için zam uygulanmasıydı.

Belediye Borcunun %3'ünü Ödemekle Yetindi


Yalova Belediyesi'nin su borcunu da açıklayan YKSB Başkanı Ömer Nergiz, "YKSB Yalova Belediyesine ait bir kurum değildir YKSB yönetim temsil hakkı %94 Yalova Belediye Meclisi %6 Çınarcık Belediye Meclisine aittir.Sanki birlik Yalova Belediyesinin yeriymiş gibi göstermek çok yanlıştır.Herkes işini yapacak YKSB kendi işini yapar bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yalova Belediyesi CHP’ye  geçtikten sonra tahakkuk eden  tutar 3 milyon 360 bin TL'dir. Yapılan ödeme 95 bin TL'dir buda %3 ‘e denk gelmektedir.YKSB olarak Yalova susuz kalmasın diye ortaburun,kuyular ve İzmit'ten su getirilmesi işlerini yaklaşık 2 milyon TL harcama yapıldı. Bölgemiz susuz kalmasın diye çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önceden de belirttiğimiz gibi suyun siyaseti olmaz ve YKSB bunun içine çekilmemelidir. Biz sadece bu tarz düşüncesi olanların şapkasını önüne koymaları gerektiğini düşünüyoruz ve de söylüyoruz.Sadece Yalova Belediye değil, YKSB su alan tüm belediyelerinde üstüne düşen görevleri ve sorumluluklarını yerine getirmesi bekliyoruz" dedi.

6 Fatura Ödemeyen Belediyenin Suyu Kesilecek


YKSB Başkanı Ömer Nergiz bundan sonra 6 faturasını ödemeyen belediyelerin suyunun kesileceğini dile getirerek, "Salman 3 Su faturasını  ödeyemeyen abonelerin suyunun kesileceğini söylerken geçtiğimiz aylarda kesintiye uğrayan sudan dolayı YKSB suçlamış ve bizim suyu kestiğimizi kamuoyuna açıklamıştı. Oysa ki bu açıklamasında da anlaşıldığı gibi su kesme yetkisi Yalova Belediyesine aittir. Böylece bizim haklı olduğumuzu kendi ifadesiyle onaylamış oldu. Bizde YKSB olarak 2 fatura değil, 4 fatura değil, 6 fatura ödeme yapmayan belediyelerin suyunun kesileceğini kamu oyununa bildiririz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim