Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Giray gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisinden Yalova Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Sinan Giray, Yalova Gazetesini ziyaret ederek, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Uğur Tezcan ile görüşme gerçekleştirdi. Tezcan, ziyaretten dolayı Giray’a teşekkür etti.

Sinan Giray Kimdir?

1965 yılında Bayburt'ta doğdu. 1972 yılında ailesiyle birlikte Yalova'ya yerleşti. İlk ve ortaöğretim dönemimi Yalova'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü mezunu, ayrıca Anadolu Üniversitesinde Toplum Bilimi (Sosyoloji) bölümünde okudu. İyi derecede İngilizce biliyor.

Çocukluk yıllarımdan askerlik dönemine kadar çeşitli işlerde çalıştı. Askerlikten sonra kendi şirketini kurarak turizm ve inşaat alanında işler yapmaya başladı ve bu alanda faaliyetleri devam etmektedir.

Siyasette 1987 yılında SHP Gençlik Komisyonunda görev alarak başladı ve partinin çeşitli kademelerinde yönetici ve delege olarak görev aldı, 1995 yılında Cem Vakfı Yalova Şubesi'nin kurucu başkanlığını yaptı. Yalova Kent Konseyinde iki dönem "Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

Başkan Gürel, Başkan Erbul’u Ağırladı Başkan Gürel, Başkan Erbul’u Ağırladı

2009 seçimlerinde Belediye Başkanı kontenjanında meclis üyesi adayı oldu. 2009-2014 yılları arasında "Sivil Toplum Kuruluşları ve Kültür İşlerinden Sorumlu Belediye Başkanı Danışmanı olarak görev aldı. 2014 yılında Belediye Başkanı kontenjanından Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. CHP Meclis Üyesi olarak beş yıl görev yaptı, 2019'da "Yalova il Genel Meclis Üyesi adayı oldu. 2020-2022 yılları arasında "CHP Yalova İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve STK'lardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2023 yılı genel seçimlerinde "CHP Yalova Milletvekili Aday Adayı olan Giray, evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz