Ezan öncesi Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program iftar sonrası dua ile devam etti. Alperen Ocakları Yalova İl Başkanı Muhammed İkbal Bilgili bu sene yaptıkları faaliyetler ve önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda uygulayacakları projeler ile ilgili bilgi verdi.

Ardından söz alan Alperen Ocakları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Mican, Siyonistlerin ve diger İslam düşmanı gurupların her ramazan Türk-İslam topraklarına düzenlediği saldırılarını arttırdığına, Ramazan aylarında daha çok Müslüman katlettiklerine dikkat çekti.

Filistin'de, Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Irak’ta Müslümanlar üzerinde saldırıların arttırıldığı ve Alperen Ocakları olarak bu bölgelerde ellerinden geldiği kadar insani yardım faaliyeti gösterdiklerini, bu mazlum coğrafyadaki insanların sesini dünyaya duyurmak adına mücadele ettiklerini kaydetti.

Irak'ta yapılan seçimler sonrası Türkmenlerin oylarının çalınması ve ardından Kerkük'te Türkmenlerin günlerdir meydanlarda verdikleri mücadeleye karşı Türk kamuoyunun ve özellikle basının duyarsız kalmasını kabul edilemez bir durum olarak değerlendiren Mican Kerkük Musul ve diğer kadim Türkmen şehirleri kaderine terk edilmemelidir dedi.

Editör: TE Bilişim