yalova-safran-tesvikiye-super-amator-kume-lig-sezon (2)Süper Amatör Kümenin 10. Haftasında Safranspor ile Teşvikiye Belediyespor kozlarını paylaştı. 3 golün atıldığı mücadelede 3 sarı ve 3’de kırmızı kart çıktı. Konuk ekip Adem Şengüler’in golüyle öne geçerken, Safranspor son haftaların en formda ismi Anıl Can Alma ve tecrübeli golcüsü Yıldıray Ilmaz’ın golüyle yanıt vererek sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Soner Ayçiçek’in gelişiyle çıkışını sürdüren Sarı Siyahlılar puanını 14’e çıkartarak rahat nefes alırken, yeni transferlerden Hakan Canikli gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düştü. Performans düşüklüğü yaşayan Teşvikiye’de ise Doğanay Pat ve Ramazan Bartan’da gördükleri kırmızı kartlarla ilk yarıyı kapatmış oldu.

Safran sahasında oynanan zorlu 90 dakikada Abdullah Çalar, Erdem Sırmacı ve Sefa Rıdvan Aydın hakem üçlüsü görev yaptı. Müsabaka dengeli başladı. Her iki takımda fırsatları cömertçe harcadı.

Hakem Akademisi, 81 İlde Online Eğitim Fırsatı Sunuyor Hakem Akademisi, 81 İlde Online Eğitim Fırsatı Sunuyor

Dakikalar 35’i gösterdiğinde Teşvikiye takımı Ramazan’ın kullandığı serbest atış sonrasında Adem Şengüler golü bularak takımını 1-0 öne geçirdi.

yalova-safran-tesvikiye-super-amator-kume-lig-sezon (1)Safranspor kalesinde gördüğü golden sonra Teşvikiye kalesine yüklenmeye başladı. Ancak kalan bölümde futbolseverler başka gol izleyemedi ve konuk ekip skor avantajıyla girdi.

İkinci yarıda ev sahibi ekip rüzgar gibi esti. 76. Dakikada Zübeyir’in pasında Anıl Can Alma topla buluştu. Geçen hafta Yenimahalle ağlarını havalandıran genç orta saha oyuncusu bu kez Teşvikiye kalecisi Furkan’ı avlayarak skoru 1-1’e getirdi. Kalan bölümler oldukça heyecanlı geçti. Bu golden 3 dakika sonra Doğanay Pat rakibi Arif’i düşürünce ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 10 kişi kalan rakibi karşısında Safran oldukça etkili oldu. 90. Dakikada saha içi bir anda karıştı. Safranspor’dan Hakan Canikli Teşvikiye’den de Ramazan Bartan direkt kırmızı kart gören isimler oldu. 90+4. Dakikada ise ev sahibi ekibin usta ayağı Zübeyir Nalbant’ın ortasına kafayla dokunan Yıldıray’ın vuruşunu Teşvikiye kalecisi Furkan Fil çeldi. Tecrübeli isim topu tekrar önünde bularak vuruşuyla golü bulup takımının 2-1 kazanmasını sağladı.

Editör: Arda Yavuz