Yalova’mızın en batı ucunda yer alan Armutlu ilçemiz , Bursa’nın Gemlik ilçesine komşu, şirin mi şirin, doğanın bütün cömertliğinden nasibini almış, kaplıcaları ile ünlü bir yerleşim yerimiz. Yalova’ya mesafe olarak en uzak olan ilçemiz.Hani bir söz vardır ya ‘’ gözden uzak olan gönülden de ırak olur ‘’ diye, işte bu ilçemiz sanki bu atasözünü doğrular nitelikte, Armutlu ilçemiz Yalova’nın kültürel ve sanatsal hareketliliğinden bir miktar mahrum kalmaktadır diye düşünmekteyim.

Uzun yıllardır bu ilçemizde hep bir sanatsal etkinlik yapmamının yollarını ararken, Armutlu Belediye Başkanımızın çok kıymetli eşi Fatma Birkan’ın telefonu ile bu fırsat yaratılmış oldu. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Armutlu Kaymakamlığı ve Armutlu İlçesi Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa bir etkinlik yapmayı düşündüklerini ve Musıki Derneği olarak bir konser vermemizi teklif ettiklerinde hiç tereddüt etmeden bu teklifi kabul ettik ve Armutlu İhlas Tesislerinde verilecek bu konser için yönetim kurulu olarak hazırlıklara başladık.

Derneğimizin çoğunluğu bayanlardan oluşan küçük bir gurubu ve saz sanatcısı arkadaşlarımızla Armutlu Belediyemizin gönderdiği araçla 8 Mart 2017 günü bu ilçemize ulaştık. Belediye ve Halk evi yetkililerinin sıcak karşılamaları sonucu prova hazırlıkları tamamlandı ve konser planlanan saatte başladı.

Armutlu Halkevinin çeşitli kurslarına devam eden kadınların sergileri görülmeye değerdi, konser öncesi yetkililer kurslara katılan bayanlara ve öğretmenlerine belge ve çiçek sunumunda bulundular.Yaklaşık 500 kişinin katıldığı salonun büyük çoğunluğunu Armutlu’lu bayanlar doldurmuştu. Konserimizin başından sonuna kadar söylenen bütün şarkılara eşlik eden Armutlu’la çok güzel ve keyifli bir gece yaşadık.

Konserin sonunda konsere katılan Armutlu Kaymakamımız sayın Uğur SEZER Yalova Musıki Derneği Başkanı olarak bizlere Armutlu’ lu bayanların hazırlamış olduğu el emeği bir işleme tabloyu hediye olarak sundular.

Armutlu Belediye Başkanımız sayın Mehmet BİRKAN’da Yalova Musıki Derneğine bu etkinlik adına hazırlamış oldukları bir Seramik Plaket sundular. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza bu nazik jestleri için salonda teşekkür ettim fakat buradan da teşekkür etmeyi bir borç olarak görüyorum. Zira yaptıkları bu güzel davet birkaç açıdan çok güzel neticeler doğurdu.

İlk olarak bu etkinlik , Armutlu halkını Yalova’nın yerel sanatçılarından oluşan Musıki Derneği ile buluşturdu. Koro içinde yer alan Armutlu’lu arkadaşlarımız , Abdullah Mısırlı , Beyza Mısırlı ve Mehmet Çelik ‘i kendi ilçelerinde bulunan yakınları tarafından canlı performansları ile izlemelerini sağladı.

Daha önemlisi, Yalova merkezi ile Armutlu arasında oluşan mesafeyi sıfırlamış oldu. Bizler gözümüzde büyüttüğümüz 55 kilometrenin aslında çok da uzak olmadığını algıladık . Bundan sonra herhangi bir davet almadan da bu ilçemizde çeşitli etkinliklere imza atabileceğimizi gördük. Bu bu yaklaşımımızın sonunda göreceksiniz ki pek çok sanatsal ve kültürel etkinlikler Yalova merkezden bu ilçeye doğru akmaya başlayacak. (Bu arada yol ve tünel yapımı sona yaklaşmış umarım en kısa sürede tamamlanır ve ulaşım daha da kolaylaşır.)

Daha da önemlisi bir yöreyi yöneten insanların yerel dinamikleri harekete geçirerek güzel neticeler alabileceğinin en güzel örneği oluştular . Yalova olarak pek çok konuda çok kıymetli değerlere sahibiz fakat bu değerlerimizi yeteri kadar ön plana çıkarmama gibi bir eksikliğimiz var. Bunun çeşitli sebepleri var en önemli sebebi de psikolojik. Bunları aşsak bu kentin turizmi , kültürü , sanatı ve ekonomisi fırlayacak… Ben bu vesile ile Kaymakamımız sayın Uğur SEZER beyi ve Belediye Başkanımız Mehmet BİRKAN’ı yürekten kutluyorum. Güzel bir işe imza attınız …