Türkiye Spastik Çocuklar ve Erişkinler Federasyonu genel kurulu  yoğun bir katılımla YÜSEM Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, siyasi parti temsilcileri, federasyona üye derneklerin başkanları ve çok sayıda davetli de katıldı. Kongrede söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Sizlerin sorunlarınızı biliyoruz. Türkiye'nin en can alıcı sorunlarından bir tanesi ne yazık ki engelli bireylerimize ve onların ailelerine olumsuz yaklaşımlar sonucu hayatı zindan eden yaklaşımların hala devam ettiğinin farkındayız, biliyoruz. Türkiye'de yaklaşık 8,5 milyon engellimiz var. Bu nüfusumuzun yüzde 13'ünü temsil ediyor. Çok basit sonuçlar neticesinde her gün onlarca insan engelliler sınıfına katılıyor. Sadece doğumda ya da farklı hastalıklar sonucunda, trafik kazaları sonucunda değil her yıl yaşadığımız binlerce iş kazası sonucunda da birçok engelli birey aramıza katılıyor. Peki biz bunların sorunlarını çözebiliyor muyuz' Ne yazık ki çözebiliyoruz diyemeyiz" dedi. 

606 Bin 265 Engelli Oy Kullanabilecek Durumda

7 Haziran seçimlerinde oy kullanabilecek engelli sayısıyla ilgili de bilgi veren Akkaya, 'Şu anda 7 Haziran'da sadece oy kullanacak engeli sayısı 606 bin 265'tir. Oy kullanabilecek sayısı bu. Halbuki bu ülkede 8,5 milyona yakın engellimiz var. Tam manasıyla baktığımızda yaklaşık 5 milyona yakın gerçekten ailesi tarafından bakılmaya muhtaç engellimiz olduğunu biliyoruz. Bunun için engelli bakım evlerini Türkiye'nin her yanında çoğaltacağız" şeklinde konuştu.

Ardından geçilen kongrede derneklerin oyları ile Murat Arslanhan bir kez daha federasyon başkanlığına seçildi. Kongre sonrasında bir teşekkür konuşması yapan Arslanhan, "Federasyon olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz. Engellilerimizin sorunlarının ortadan kaldırılması için gerek hükümetle ve gerekse yerel yönetimlerle her zaman ilişki halindeyiz. Bizlerin tek hedefi var o da engellilerimizin önünde ki engelleri kaldırmak. Bugün bir kez daha bu görev bana verildi. Bu görevi şeref ve gururla bir kez daha sırtlandım. Durmaksızın çalışmalarımızı sürdürecek ve engellilerimiz için en iyi yaşam ortamının sağlanması için gerekenleri yapacağız" dedi.

 

Editör: TE Bilişim