Altınova Belediyesi, vatandaşlara Ramazan Ayı'nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor. Ramazan Sohbetlerinin konuğu ise oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu oldu.

Etkinlikler çerçevesinde çocuklar için hazırlanan proglamlar ise oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

“Her çağ kendi dönemine göre değerlendirilmeli”

Altınova’da kültür, sanat, edebiyat ve müzik dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor. Son olarak Ramazan Sohbetlerinin konuğu Oyuncu ve Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu oldu. Ramazan'ın kültür hayatımızdaki yerinin konuşulduğu programda Yenişehirlioğlu, her zamanın ve çağın kendi dönemine göre değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Değer yargıları değişti”

Yenişehirlioğlu yaptığı konuşmada, “Eskiden zaman daha farklı akıyordu, malumunuz zaman izafidir yani hızlanır ya da yavaşlayabilir. Bugün baktığımız zaman hadisenin çok hızlı cereyan ettiğini görüyoruz. Birçok değer yargısının değiştiğini ve bozulduğunu, insanların birçok değerlerinin aşındığını görüyoruz. Çevrenin daha çabuk bozulduğunu içinde yaşadığımız dünyanın parametrelerinin tamamen değiştiğini görüyoruz" dedi.

"Ramazan, revize"

Ramazan Ayı'nın korunma ve kendini revize etme ayı olduğunu, bu ayda en çok yapılması gereken ibadetin Kuran'ı Kerim'i okumak olduğunu dile getiren Bahadır Yenişehirlioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ramazan korunma ayıdır ve kendini tekrar revize etme aydır. Yani bilgisayarın formatlanması gibi bir şeydir, insanoğlu da bir yazılım gibidir.

“Kuran'ı Kerim bize ayna tutar”

Bizim için önemli olan şey de Ramazan'ın en önemli hususiyeti Kuran'ı Kerim'in indiği ay olmuş olması. Kuran'ı kerim bu ayda inmiş diyoruz ama bunun üzerine kafa yorup düşünmüyoruz. Bizim bu ayda Kuran'ı Kerim'le daha çok teşviki mesaimiz olması lazım. Ramazan ayının en çok yapılması gereken ibadeti Kuran'ı Kerim'i okumak, anlamak, içselleştirmek ve hayatımıza geçirmek. Bir manada Kuran'ı Kerim bize ayna tutar, yani kendimize bakarız Ramazan'da Kuran'ı Kerim'i okuyarak. İlahi kitabın her sayfasını çevirdiğimizde, ben bu ayetin neresindeyim, ben bu uyarının neresindeyim, ben bu müjdenin neresindeyim diye sormamız lazım."

Program sonunda Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, günün anısına Bahadır Yenişehirlioğlu’na çeşitli hediyeler verdi.

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU, ALTINOVALILARLA BULUŞTU (5)BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU, ALTINOVALILARLA BULUŞTU (4)BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU, ALTINOVALILARLA BULUŞTU (2)BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU, ALTINOVALILARLA BULUŞTU (3)

Editör: Uğur TEZCAN