Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024 tarihinde yaptığı çıkış ardından başlayan ve adına “Terörsüz Türkiye” verilen süreç devam ediyor. Terör örgütü PKK’nın silah bırakma kararını verdiğini açıklamasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında komisyon kurulmuştu. Tüm yaşanan bu gelişmelerin ardından 4 Kasım 2016 yılından itibaren tutuklu bulunan ve Kürt siyaseti hareketinin en büyük temsilcilerinin başında gelen Selahattin Demirtaş’ın akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.

AİHM Hak İhlali Var Dedi, Türkiye İtiraz Etti!

Demirtaş’ın avukatlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) bireysel başvurusunun ardından hak ihlali ve tahliye kararını verilirken bu karara Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı tarafından itiraz gelmişti. Bakanlıktan gelen itirazın AİHM tarafından reddedilmesinin ardından Demirtaş’ın avukatları tahliyenin gerçekleşmesi için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvuru da bulundu.

Kocaeli'de Çöken Binanın Enkazından 2 Kişinin Cansız Bedeni Çıkarıldı
Kocaeli'de Çöken Binanın Enkazından 2 Kişinin Cansız Bedeni Çıkarıldı
İçeriği Görüntüle

Yaşanan bu gelişmeler, TBMM çatısı altında 4 Kasım Salı günü Grup Toplantısı gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’ye de soruldu. Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Demirtaş’ın tahliye gündeminin hatırlatılması üzerine, “Sayın Selahattin Demirtaş, hukuki yollardan sonuca ulaşmıştır. Tahliyesi Türkiye için hayırlara vesile olacaktır” işaret fişeğini yaktı.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel