20 Haziran’da tamamlanan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Dönemi’nin ardından ülkemizdeki milyonlarca öğrenci uzun bir yaz tatiline girdi. Yazın keyfini çıkaran öğrenciler, tatilin başlangıcının 80 gün sonrasında, 8 Eylül Pazartesi günü ilk ders zilinin çalmasıyla 2025-2026 Eğitim-Öğretim Dönemi’ne başlayacak.

Yalova’nın da dahil olduğu tüm Türkiye’de startı verilecek yeni dönem öncesinde, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den önemli bir açıklama geldi. Yeni döneme dair merak edilen konular üzerine konuşan Bakan Tekin, 8 Eylül Pazartesi günü açılacak okullarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Bakan Tekin, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar sonrası İstanbul’daki resmi ve özel ilkokul, ortaokul ile liselerde eğitim-öğretimin Pazartesi günü saat 10:00-15:00 arasında yapılacağını duyurdu.

Yalova Üniversitesi Öğrencileri İçin KYK Yurtları Yeterli mi?
Yalova Üniversitesi Öğrencileri İçin KYK Yurtları Yeterli mi?
İçeriği Görüntüle

Valilik Neden Böyle Bir Karar Aldı?

İstanbul Valiliği, 8 Eylül Pazartesi günü uygulanacak düzenlemeye dair yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Bilindiği üzere 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılı 08.09.2025 Pazartesi günü başlayacaktır. İlimizde 3 milyon öğrenci ve 171 bin öğretmen ders başı yapacak olup, ilk gün itibariyle 17 bin servis aracının ve çocuklarını ilk gün kendi araçlarıyla okullarına götürmek isteyen binlerce velinin trafiğe çıkacağı değerlendirilmektedir. Eğitim-öğretimin ilk gününde servis ve okul güzergahlarının tespiti nedeniyle trafikte yaşanması muhtemel aksaklıkların önüne geçilebilmesi için, 08.09.2025 Pazartesi günü ilimizde bulunan resmi ve özel ilkokul, ortaokul ile liselerde eğitim-öğretimin 10:00-15:00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir."

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel