Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultay’ın usulsüz olduğuna ilişkin iddialar üzerine açılan ve 15 Eylül Pazartesi günü görüldükten sonra kararı açıklanması beklenen dava öncesinde CHP yeni bir şok yaşadı. Özgür Çelik’in CHP İstanbul İl Başkanı olarak seçildiği 38. CHP İstanbul İl Başkanlığı Seçimlerini, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin iptal ederek kayyum atama kararı vermesinin ardından muhalefet cephesinden çok sert tepkiler gelmeye başladı.
Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olan bu konuya Yalova’dan da ses geldi ve CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı tarafından açıklama yapıldı.
“Sadece partimize değil, tüm Türkiye’nin demokratik yapısına telafisi güç zararlar veriyor”
İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanmasının, yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, Türkiye’nin demokrasisine ve halkın iradesine yapılmış açık bir müdahale olduğuna dikkat çeken Başkan Doğancı, “Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yılı aşan köklü geleneği, mücadeleci ruhu ve halktan aldığı güçle defalarca sınanmış, baskılarla sindirilmeye çalışılmış ancak asla teslim alınamamıştır. Bugün de aynı kararlılıkla söylüyoruz: Partimiz kayyumlarla, tehditlerle, baskılarla teslim alınamaz. Yaşanan bu süreç yalnızca CHP’ye değil; demokrasiden, özgürlükten ve halk iradesinden yana olan tüm yurttaşlarımıza ve ülkemizin geleceğine yöneltilmiş bir darbedir. Demokratik düzenin en temel ilkeleri, seçilmişlerin iradesine yapılan bu müdahalelerle ağır biçimde zedelenmektedir. Bu gidişat, sadece partimize değil, tüm Türkiye’nin demokratik yapısına telafisi güç zararlar vermektedir. Bizler CHP Yalova Örgütü olarak, İstanbul İl Başkanımız Özgür Çelik ve İstanbul Örgütümüzün yanında olduğumuzu, dayanışma duygularımızı en güçlü şekilde paylaştığımızı ilan ediyoruz. İnançla, birlik ve beraberlikle bu sürecin üstesinden geleceğiz” diyerek açıklamasına son verdi.