Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 5 Ocak Dünya Kuş Gününü kutladı. Başkan Oral, vatandaşları bölgenin en önemli sulak alanı olan Hersek Lagününde kuşları gözlemlemeye davet etti.

Kuş türü zengini

Hersek Lagününün Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kesin Korunacak Alan ilan edildiğini hatırlatan Başkan Oral, “Ülkemizdeki kuş türü çeşitliliğinin yarısından fazlasını barındıran Kuş Oteli’miz ülkemizin önemli sulak alanlarındandır. Göçmen kuşlara da ev sahipliği yapan Hersek Lagünü, özellikle flamingoları ile bir başka güzelliğe bürünüyor ” dedi.

Altınova Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde Fide Dikim Zamanı Altınova Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde Fide Dikim Zamanı

5 Ocak Dünya Kuş Günü (Bird Day)

5 Ocak her yıl "Dünya Kuş Günü" olarak kutlanır. Bu gün, kuşları kutlamak, onları korumak ve kuş gözlemciliğini teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Kuşlar, doğal çevrenin önemli bir parçasıdır ve ekosistemin dengeleyici unsurlarından biridir. Bu özel gün, insanları kuşların çeşitliliğini ve güzelliklerini takdir etmeye teşvik eder. İnsanlar, kuş gözlemciliği yapabilir, kuş yuvaları veya beslenme istasyonları kurabilir, kuşlara yönelik koruma projelerine katılabilir veya kuşlar hakkında bilgi edinebilirler. Bu gün aynı zamanda kuşların doğal yaşam alanlarının korunması ve çevre bilincinin artırılması için bir fırsat sağlar.

yalova-altinova-belediye-baskan-hersek-kus-gun

Editör: Arda Yavuz