Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bir diğer konuğu Altınova Ahmediye Köyü Muhtarı Nedim Başkurt oldu. Muhabirimiz Göktuğ Doğukan Yüksel’in sorularını yanıtlayan Başkurt, köyünün problemlerinden bahsetti.

“Su ciddi bir sorun”

Yazın artan nüfus nedeniyle su problemi yaşadıklarını dile getiren Altınova Ahmediye Köyü Muhtarı Nedim Başkurt, “Sularımız Samanlı dağlarından geliyor. Yaz sezonunun açılması ile birlikte suların çekilmesine neden oluyor. Kışın bir sorun yaşamıyoruz fakat yazın nüfusun artmasıyla birlikte su problemi yaşıyoruz. Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Halk olarak su konusunda hala bilinçli değiliz. Su, ciddi bir sorun. Yalova genelinde ve köylerde artan nüfus nedeniyle bu sorun devam edecek gibi gözüküyor. Yetkililerinde bu konuyla ilgili çalışmalar yaptığından haberdarız. Umarım bir sonuç alırlar” dedi.

“İmar problemimiz var”

Köyünün yazlık bazında dışardan göç aldığını belirten Başkurt, “Yalova’dan ya da şehir dışından gelen vatandaşların köyümüzde barınabilmesi için konuta ihtiyacı var. Bizim mevcut köyün 1980’lerde kadastroda meydana gelen yerleşim planı hala o günden bugüne aynı ve değişmedi. Hiçte güncellenmedi. Yalova büyüyor ve bunun yanında köylerde büyüyor. İnsanlarda bu sefer izinsiz ve kaçak yollarla yapılar yapmak zorunda hissediyor. Bu durumda bizde zora giriyoruz. İmar problemini defalarca dile getiriyoruz. Çarpık kentleşmenin önüne de geçmek için yetkililerden şunu rica ediyoruz. Gerekirse tip projeler yapılsın. Çünkü köyümüzün yerleşim alanı dar. Tarım arazilerini ve köyümüzün görüntüsünü bozmamak adına böyle projelerin yapılmasından yanayız” şeklinde konuştu.

Hayriye Köyü Muhtarı Ali Avcı, “Armutlu Ve Gemlik Arasında Oluşumuz Dezavantaj Oluyor” Hayriye Köyü Muhtarı Ali Avcı, “Armutlu Ve Gemlik Arasında Oluşumuz Dezavantaj Oluyor”

Yetkililere çağrıda bulunan Muhtar Başkurt, “Köylerimiz hala statü olarak köy ancak köyde ki vatandaşlarımız ve çocuklarımızın da sosyal faaliyet açısından ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçlarımızı yetkililer imkanlar dahilinde yerine getirirse insanlar köyde yaşamaktan da mutlu olacaklar. Mutlu oldukları yeri de terk etmeyeceklerdir. Bu da köylerde ki göçün engellenmesi açısından bir çalışma olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

MUHABİR/ GÖKTUĞ DOĞUKAN YÜKSEL

KAMERAMAN/ RÜMEYSA ŞAHİN 

Editör: Rümeysa Şahin