TasteAtlas tarafından 2023 Dünya’nın en kötü 100 yemeği açıklandı. Gastronomi dünyasının prestijli platformlarından biri olarak kabul edilen TasteAtlas, küresel mutfaklardan çeşitli yemekleri değerlendirerek dünyanın en kötü 100 yemeğini seçti. Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Kara Lahana Çorbası da en kötü 100 yemeğin arasında 7. sırayı alması üzerine Yalova Karadeniz Dernekler Federasyonu da tepki göstererek, Cevdet Aydın Parkı’nda Cuma namazı sonrasında 4 bin kişiye Kara Lahana Çorbası dağıttı. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Ak Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü’de katıldı.

“Ülkemizin milli yemeğidir”

Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu

Yalova Karadeniz Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Bayzan, “Bazı ülkeler, ülkemizin lahana yemeğini en çirkin yemekler sınıfına koymuş. Ama Lahana yemeği bizim ülkemizin milli yemeğidir. Yalova halkı bu yemeği tanıyor. Ama biz tekrardan tanıtmış olduk. Bunu da burada kanıtladık. 4 bin kişilik bir yemek yaptık ve hayrımıza dağıttık. Başkanıma ve Umut başkanıma ve tüm katılımcılara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Himmet Bakırcı, “ Karadeniz'in Lahana çorbası hakkında yanlış yorumlar yapılarak dünyanın en kötü listesine sokulmasından dolayı bizde 100 yılın en iyi çorbası Kara Lahana çorbası olduğunu ispatlamak için bugün Yalova halkına ve tüm Karadenizli hemşehrilerimize ikramda bulunduk. Umarım ki Lahana çorbamızı en iyi şekilde tanıtmış oluruz” dedi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

yalova-karadeniz-dernek-federasyon-kara-lahana-corba-dagıtma-vatandas-en-kotu-yemek-liste-tasteatlas (8)yalova-karadeniz-dernek-federasyon-kara-lahana-corba-dagıtma-vatandas-en-kotu-yemek-liste-tasteatlas (7)yalova-karadeniz-dernek-federasyon-kara-lahana-corba-dagıtma-vatandas-en-kotu-yemek-liste-tasteatlas (6)yalova-karadeniz-dernek-federasyon-kara-lahana-corba-dagıtma-vatandas-en-kotu-yemek-liste-tasteatlas (5)yalova-karadeniz-dernek-federasyon-kara-lahana-corba-dagıtma-vatandas-en-kotu-yemek-liste-tasteatlas (4)

Editör: Arda Yavuz