Winner Sports tarafından düzenlenen ve Kaptan Halı Sahanın ev sahipliği yaptığı, Kent77 ekranlarından canlı yayınlanan şehrin en görkemli turnuvalarından olan Şirketler Ligi’nde son iki kupanın sahibi Mariner Mühendisliği 4-3 mağlup eden Beşiktaş Tersanesi kupanın ilk kez sahibi oldu. Üçüncülük maçında ise AKKİM’i 8-6 deviren Tersan Tersanesi kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Yalova’da organizasyonların organizasyonu olarak bilinen Şirketler Ligi’nde 6 haftalık maraton tamamlandı. Final gününde oynanan iki karşılaşmada da atılan goller kadar ortaya konulan performanslar alkış topladı.

“Üçüncülük kupası Tersan’ın”

Organizasyonun son gününde ilk olarak Tersan Tersanesi ile AKKİM takımları üçüncülük maçında kozlarını paylaştı. Mücadelenin ilk yarısını Oğuz Kaan Bilginoğlu(3) ve Refik Çakır’ın golleriyle ev sahibi 4-1 üstün kapattı.

İkinci yarıda ise goller peş peşe gelirken Tersan sahadan 8-6 galip ayrıldı. Ev sahibinin gollerine Mert Arpaç (2), Oğuz Kaan Bilginoğlu ve Refik Çakır imza atarken, AKKİM’in sayıları Özgür Kaymaz (3), Tahir Güler ve Mehmet Ali Kurt’tan geldi. Turnuvayı Tersan üçüncü, AKKİM’de dördüncü olarak tamamladı.

“Final gibi final”

Büyük finalde ise son iki kupanın sahibi Mariner Mühendislik ile Beşiktaş Tersanesi şampiyonluk mücadelesi verdi. Üçüncü kupasını almak isteyen Mariner Mühendislik maça Enes Yılmaz, Tayfun Kaya, Emre Akyıldız, Muhammed Esad Çelik, Ahmet Seyfi Yüksel, Emin Soner Yusuf Turgut ve Enes Dışpınar’dan oluşan kadrosuyla yeşil zeminde yer aldı.

İlk şampiyonluğunu arzulayan Beşiktaş Tersanesi Göktay Günal, Yusuf Argün, Mutluhan Ar, Fırat Şahin, Erdal Akyol, Rıza Altıntaş ve Ahmet Bekçi final maçına çıktı.

Yüksek tempoda başlayan mücadelenin 11. Dakikasında Mutluhan Ar Beşiktaş Tersanesi’ni 1-0 öne geçirdi. Bu golden sadece 1 dakika sonra kaptan Fırat Şahin takımına iki farklı üstünlüğü getirdi. 21’de Ahmet Bekçi ve 25+3’de Mutluhan Ar attıkları gollerle ilk yarı skorunu 4-0 olarak belirledi.

İkinci yarıya geride olmasına karşın direnç koyan Mariner Mühendislik 29’da Ahmet Seyfi Yüksel’le farkı 3’e indirdi. Bu golden sadece 10 dakika sonra gol krallığını da kazanmak isteyen Ahmet Seyfi bir gol daha buldu.

Farkı 2’ye indiren Mariner takımı 50+1.dakikada Muhammed Esad Çelik’in şık golüyle skoru 4-3 yaptı. 7 dakikalık uzatma bölümünde nefesler tutuldu. Mariner Mühendisliğin gol çabaları yetersiz kalınca Beşiktaş Tersanesi maçtan 4-3 galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti.

Final maçının ardından kupa görenine geçildi. AKKİM’e dördüncülük kupası ve madalyaları verildi. Üçüncü olan Tersan Tersanesi’ne kupa ve madalyaları, Winner Sport organizasyonu sahipleri Yalçın Tekin Çetin, Samet İkiz ve İlker İzol birlikte takdim etti. Finalde kaybederek ikinci olan Mariner Mühendislik, kupa ve madalyalarını Beşiktaş Tersanesi Müdürü İbrahim Aydın’ın elinden aldı. İlk kez kupayı müzesine götürerek şampiyon olan Beşiktaş Tersanesi’ne kupa ve madalyalarını, Fenerbahçeli eski milli futbolcu ve Yalovaspor Teknik Direktörü Faruk Yiğit takdim etti. Ayrıca turnuvanın en iyi kalecisi seçilen Mariner Mühendislik file bekçisi Enes Yılmaz, organizasyonun en değerli oyuncusu Beşiktaş Tersanesi’nin usta kramponu Mutluhan Ar ve 19 golle gol kralı olan Mariner Mühendislik futbolcusu Ahmet Seyfi Yüksel’e de ödül verildi. Organizasyona destek veren katılımcılara da birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Beşiktaş Tersanesi Şampiyon Oldu!12Beşiktaş Tersanesi Şampiyon Oldu!8Beşiktaş Tersanesi Şampiyon Oldu!9Beşiktaş Tersanesi Şampiyon Oldu!7Beşiktaş Tersanesi Şampiyon Oldu!

Editör: Rümeysa Şahin