Cumartesi günü sabah saatlerinde bisikletimle Yalova sahil turuna çıktım, fırsat buldukça batı ucundan (Mendirek ) doğu ucuna ( Adliye ) kadar sık sık pedal sürerim. Bisikletle şehri gezmek benim için büyük keyif ve mutluluk . Her şeyden önce sağlıklı olarak böyle bir aracı kullanabildiğim için kendimi zinde ve iyi hissediyorum, ayrıca moral depoluyorum. Bisiklet kullandığım zamanlar spor yaparak formda kalmaya çalışıyor ve yağ yakıyorum. Bisiklet sayesinde kısa bir sürede şehrin her noktasını görme şansını buluyorum. 


Sahil kesimlerinde bisiklet sürmek Yalova’da çok zevkli, en batıdan en doğuya kadar harika bir bisiklet parkurumuz var. Bisiklet yollarına gereken önemi veren bütün yöneticilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Bisiklet kullanmayı teşvik etmek aslında insanları , sağlık, doğa , spor etkinliklerine yönlendirmek demektir ve Bisiklet kullanımının kültürel anlamında karşılığı da medeniyet vurgusudur . Bisiklet kullanmayı teşvik ederek kentimizde yaşayan insanlarda kentlilik bilincinin oluşmasına müthiş olumlu katkılar sunulmaktadır.

         
                ‘’ TOPRAK DEDE’’ HAYRETTİN KARACA ile MESUDE ENGİN ÇAĞATAY BULUŞMASI
5 Haziran Dünya Çevre gününde Yalova Musıki Derneği ve TEMA Vakfı olarak ortaklaşa iki etkinlik yapacağız. Etkinliklerimiz ilki ‘’TOPRAK DEDE ’’ sayın Hayrettin KARACA’nın Samanlı köyünde bulunan evinde gerçekleşecek. Yalova adına Ülkemizde ve İlimizde yapmış olduğu çalışmalar adına kendisine Teşekkür Plaketi sunacağız ve bu etkinlikte onu Yalova’mızın gururu efsane öğretmenimiz sayın Mesude ENGİN ÇAĞATAY öğretmenimizle buluşturacağız. Şu ana kadar karşılıklı yüz yüze gelmemiş bu iki önemli çevreci insanı buluşturmaktan da ayrıca büyük mutluluk duyacağız. 


                               ÇEVRECİLERİN MABEDİ YÜRÜYEN KÖŞK’TE ETKİNLİK
İkinci etkinliğimiz de Yalova’mızın en önemli simgesi YÜRÜYEN KÖŞK’te gerçekleşecek. TEMA Vakfının ‘’ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ ‘’ olarak bu sene planladığı Birleşmiş Milletlerin Dünya Çevre Günü Teması olarak ‘’ DOĞAYLA TEMASTA OL ‘’ etkinliğine, katkı sun ma gayesi ile Yürüyen Köşk’ün bahçesinde kesilmekten kurtulan Çınar ağacına dokunacağız ve doğa temalı şarkılar söyleyeceğiz.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı sayın Deniz ATAÇ ‘ın yapılacak olan bu etkinliğin amaçlarını açıklayan konuşmasından bir paragrafı da sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Doğal varlıkların insanlık için teşkil ettiği önem ve değer ancak onların yokluğunda anlaşılıyor” diyen TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, “Doğanın değerini maddi olarak ölçmemiz mümkün değil. Çünkü bize hiçbir karşılık beklemeden, paha biçilemez hizmetler sunuyor. Temiz havanın önemini hava kirliliğine maruz kalmadan önce de bilmemiz gerekiyor. Su ve toprak ağaç gibi varlıkların korunması için kıtlık yaşamadan önce harekete geçmeliyiz. Eko sistemi geri dönüşü olmayan bir yola girmekten korumamız lazım. Birleşmiş Milletler tarafından 2016'da yürürlüğe konulan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden olan "13. İklim Eylemi", "14. Sudaki Yaşam" ve "15. Karasal Yaşam" ile ilgili amaçları Türkiye ve dünya çapında gerçekleştirmek için somut adımlar atmamız gerekiyor. Bu yüzden “ Doğayla Temasta Ol” teması ile herkesi doğayla yeniden bağlar kurmaya, bütün duyularımızı kullanarak doğayı tecrübe etmeye çağırıyoruz.

                                                   TOPLUMSAL KORUMA ALANIMIZ
Bizler bu güzel etkinlik için en uygun yerin Yürüyen Köşk olduğunu düşündük ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 1930 lu yıllarda gerçekleştirdiği bütün dünyaya örnek olan bu köşk yürütme etkinliğinin dünya’nın ilk çevre etkinliği olduğunu biliyoruz ve Yürüyen Köşk’ü , Çınar ağacının olduğu alanı            ‘’ TOPLUMSAL KORUMA ALANI ‘’ ilan ediyoruz. Merkezi yönetimin ve yerel yönetimin korunmasına ilaveten çevrecilerin de bu alana sahip çıkıp gözü gibi koruması gerekir.

 Bu alanın yeniden düzenlenmesi çalışmaları yapan Yalova Belediyemizi ve başkanımız sayın Vefa SALMAN’ı bu amaçla kutluyoruz. Çok güzel bir hizmete imza attınız . Yapılan bu hizmetin korunması için de bütün Yalova halkının ayrı bir özen göstermesi gereklidi, r bu alanlara zarar verenleri gören hemşehrilerimizin gerekli yerlere zaman geçirmeden şikayette bulunması bir vatandaşlık görevidir. Lütfen değerlerimizi koruyalım