Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) davetlisi olarak Yalova'ya gelen Bulgaristan heyeti Subaşı'nda bulunan Göç Müzesi'ni ziyaret etti. Yalova Bal-Göç Derneği Başkanı Lütfi Özgür başkanlığındaki heyeti Subaşı Sözlü Tarih Araştırma Grubu Başkanı Zeki Gürsu karşıladı. Gelen heyette Burgaz'dan Recep Küpçü Türk Kültür Merkezi Başkanı Mücella Bilal, Razgrad'dan BİZ Derneği Başkanı ve Şumnu Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Menent Shukrieva, BİZ Derneği Başkan Yardımcısı Esin Chete ve Razgrat Cem Derneği Başkanı Veysel Bayram yer aldı. Zeki Gürsu, gelen konuklara ise şu bilgileri aktardı:

"Balkan Evi Dr. Ahmet Doğan Kültür Merkezimizi ziyaret etti. Dernek çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz hakkında kendilerine bilgi verdik. Balkan Evimizi gezerek yerinde incelemelerde bulunan gönül coğrafyamızın kıymetli misafirleri ile Balkan değerlerimizi ve geleneklerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yapabileceğimiz projeler üzerine istişarelerde bulunduk. Daha sonra hep birlikte Subaşı Bal-Göç Derneğini ve  Subaşı Göç müzesini ziyaret ettik. Kıymetli misafirlerimize ziyaretleri, sağladıkları katkı ve fikirler için teşekkür ediyoruz."

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Bulgaristan Heyeti Göç Müzesini (6)Bulgaristan Heyeti Göç Müzesini (7)Bulgaristan Heyeti Göç Müzesini (5)Bulgaristan Heyeti Göç Müzesini (1)Bulgaristan Heyeti Göç Müzesini (2)Bulgaristan Heyeti Göç Müzesini (3)

Editör: Rümeysa Şahin