16-24 Eylül tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılacak olan Dünya Güreş Şampiyonası’nda ilimizi ve ülkemizi Çiftlikköy Belediyespor’un altın kızı Buse Tosun Çavuşoğlu’da temsil edecek. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesi son Dünya Şampiyonası olması sebebiyle başta sporcumuz ve arkadaşları organizasyona büyük önem veriyor.

27 Ağustos tarihinde Niğde Demirkazık’ta kampa giren A Kadın Güreş Milli takımı 15 Eylül Cuma günü bitecek kampı öncesinde Türkiye Güreş Federasyonu Şeref Eroğlu ziyaret ederek sporculara başarılar diledi.

Sırbistan’da hedeflerinin madalya olduğuna vurgu yapan Buse Tosun Çavuşoğlu,” 16-24 Eylül tarihleri arasında Sırbistan’da yapılacak Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası için Niğde’de kampımıza devam ediyoruz. Takımımız oldukça formda. Sezon başından bu yana Olimpiyat Oyunlarına hazırlanıyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda da takım halinde şampiyonluk yaşadık. Şimdi ki hedefimiz ise Dünya Şampiyonası’nda kürsü de yer almak. Aramıza katılan yeni genç arkadaşlarımız var. Bizler de onlara büyükleri olarak doğruları göstermeye çalışıyoruz. İnşallah Paris Olimpiyat Oyunları’nda ülkemize kazandıramadığımız altın madalyaları kazandıracağız. Hedefimiz bu yönde bunun için çok çalışıyoruz” diye konuştu.

İlimizi ve ülkemizi katıldığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden Milli sporcu geçtiğimiz aylarda Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Polyák Imre & Varga János Memorial Ranking Serisi’nde de mindere çıkmıştı. Çiftlikköy Belediyespor’un minderdeki Milli yıldızı 2016 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bronz, 2017’de Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvasında altın, 2018 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bronz, 2018 Dünya U23 Güreş Şampiyonasında altın, 2018 Dünya Güreş Şampiyonası’nda bronz, 2020 Bireysel Güreş Dünya Kupası’nda gümüş, 2021 Dünya Güreş Şampiyonası’nda bronz, 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanırken, Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar serbest stil 72 kiloda mücadele edip gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Buse Tosun Çavuşoğlu, “Olimpiyat Oyunlarına Hazırlanıyoruz”3Buse Tosun Çavuşoğlu, “Olimpiyat Oyunlarına Hazırlanıyoruz”2

Editör: Rümeysa Şahin