İsrail, uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere rağmen Filistin’e yönelik saldırılarına devam ediyor. Özellikle Gazze halkına karşı yapılan katliamların gündemden düşmemesi adına ülkemiz içerisinde de çeşitli programlar gerçekleştirilerek farkındalık gerçekleştiriliyor ve İsrail’in saldırganlığı protesto ediliyor. Bu kapsamda İstanbul’daki Sultanahmet Meydanı çatısı altında Türkiye Basın Federasyonu tarafından “Gazeteciler Nöbette: Filistin İçin Sessiz Kalma” isimli bir program gerçekleştirildi. Gazetecilerin ve onlara destek olanların 24 saat boyunca nöbet tuttuğu etkinliğe Yalovaların çok yakından tanıdığı bir isim de konuk oldu.
Büyükgümüş de Konuk Oldu!
31 Mayıs Cumartesi gününü kapsayacak şekilde süren “Gazeteciler Nöbette: Filistin İçin Sessiz Kalma” programına, AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda Teşkilat Başkanı olarak görevini sürdüren AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de konuk oldu.
“Gazze’de insanlık tehdit altında ve kardeşlerimiz esir durumda”
Programda konuşma yapan Büyükgümüş, “Filistin için sessiz kalma" diyoruz. Türkiye'nin en sembol mekânlarından biri olan Sultanahmet Meydanı’ndayız. Burası, uzun yıllar boyunca ülkemizin en önemli söz söyleme merkezlerinden biri olmuş; siyaseten dünya çapında mitinglere ev sahipliği yapmış ve bu mitinglerin odağında da her zaman Ayasofya’nın özgürlüğü yer almıştır. Hem Cumhuriyet döneminde hem de öncesinde burası birçok tarihi olaya şahitlik etmiştir. Bu açıdan yer seçimi de oldukça anlamlı ve güçlüdür. Filistin için "sessiz kalma" çağrısının yapılacağı en değerli noktalardan birindeyiz. Gazze, insanlık için, ümmet olarak bizim için, Türk milleti açısından çok farklı ve derin manalara sahip bir yerdir. Öncelikle şunu ifade etmeliyim: Gazze’de insanlık tehdit altındadır. Kardeşlerimiz esir durumdadır. Büyük bir soykırım yaşanmaktadır. Bunu sürekli dile getiriyoruz, anlatıyoruz, işliyoruz. Evet, bu gerçek. Ancak ben, bütün bunlar yaşanıyor olsa da, farklı bir bakış açısına da sahibim. Kanaatimce aslında özgürlüğü kısıtlananlar bizleriz. Bugün Gazze’deki kardeşlerimiz, dünyanın en özgür insanlarıdır. Kendi iradeleri için, inandıkları dava için, vatanları için, insanlık cephesi adına büyük bir mücadele veriyorlar” ifadelerini kullandı.