Çandır, “Şehrimizin gerek stratejik değeri gerekse geçmişten gelen önemine rağmen ne yazık ki; hak ettiği ilgi ve yatırımlardan, hizmetlerden yeterince istifade edemediğini görüyoruz” dedi. Gelecek Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Yalova Belediye Başkan Adayı eczacı Kürşat Emre Çandır, Yalova’nın kronikleşen sorunlarını paylaştı. Çandır, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim Kentimdir" şeklinde ifade ettiği Dünya'nın en güzel şehri Yalova’mızda sizleri ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yalova’mıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizlerin nezdinde, Yalova'nın ne kadar kıymetli olduğunu, daha önceki ziyaretlerinizde Yalova hakkındaki ifadelerinizden, Yalova'ya verdiğiniz değeri biliyoruz. Bir Yalovalı olarak sizleri şehrimizde görmenin mutluluğunu yaşadığımızı açıkça ifade ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Yalova, bizlere göre ülkemizin en değerli, en stratejik noktasında yer alıyor. Zîra Yalova’mız, İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi en kesif nüfusların birbirine en çok yaklaştığı, ticaret sanayi, turizm, eğitim sağlık gibi hususlarda en yoğun yatırımların gerçekleştiği bir bölgenin tam ortasında yer alıyor. Ancak şehrimizin gerek stratejik değeri gerekse geçmişten gelen önemine rağmen ne yazık ki; hak ettiği ilgi ve yatırımlardan, hizmetlerden yeterince istifade edemediğini görüyoruz. Zatıalinizin Yalova ziyaretlerinde katılım sağlayacağı programlarda organizasyonları sağlayan yetkili mercîlerin davetlerine mazhar olamadığımız için, şehrimizin kronikleşen sorunları ile ilgili tespitlerimizi sizlere ne yazık ki; ulaştıramadık. Bu sebeple, ivedilikle çözüme ulaştırılması gereken hususları sizlere basın yolu ile iletmek durumunda kaldığımızı ifade etmek istiyorum.
1-Zatıalinizin ülkemizdeki ulaşım ağının zenginleştirilmesi noktasındaki gayretleri hepimizce malumdur. Ancak çeyrek asra dayanan bir süredir Yalova-Armutlu çevre yolu projesi ne yazık ki tamamlanamamıştır. Halihazırda projeyi tamamlayacak yönde bir çalışmanın da yürütülmediğini ne yazık ki görüyoruz. Projenin bir an önce tekrar başlaması Armutlu-Yalova arasındaki turizm ve ticaret hacminin arttırılması adına son derece önem arz etmektedir.
2-Yalova’mızda sağlık çilesi maalesef devam ediyor. Yaklaşık 6 sene önce Şehir Hastanesi olarak açılacağı ifade edilen yeni hastanemiz zamanla Eğitim Araştırma Hastanesi olarak revize edilmiş bugüne kadar da afiliyasyon süreci tamamlanamamıştır. Süreç yeni Yalova Devlet Hastanesi olarak devam etmektedir. Ayrıca cildiye nöroloji gibi kritik branşlarda dönem dönem hekim sıkıntısı görülmekte, hastanemizin Orhangazi Karamürsel gibi çevre ilçelere de hizmet verdiği düşünüldüğünde, mevcut hekim sayısı Yalova’mız ve civarı için kâfi gelmemektedir. Bu noktada, hekim kadrosunun güçlendirilmesi ve afiliyasyon sürecinin hızlandırılması için emirlerinize ihtiyaç vardır.
3-Yalova Üniversitesi'nde birçok branşta özellikle Profesör Doktor ve Doçent Doktor seviyesinde akademisyene ihtiyaç duyulmaktadır. Üniversitemiz, kuruluş tarihi aynı döneme denk gelen birçok üniversitenin ne yazık ki; çok gerisindedir. Yeni kurulan Tıp Fakültesi başta olmak üzere Hukuk ve Mühendislik Fakülteleri'ne mutlak suretle akademik takviye gerekmektedir. Bu sayede üniversitemizin hem saygınlığı artacak hem de gençlerimiz tarafından çok daha tercih edilir bir duruma ulaşılacaktır.
4-Yalova’mızın marka eğitim kurumu Yalova Lisesi inşaatı devam etmekte olup inşaat süreci zaman zaman sekteye uğramaktadır. Bu durum hepimizce müşahede edilmektedir. Sürecin sağlıklı ilerlemesi ve Yalova Lisesi'nin 2024- 2025 eğitim öğretim sezonuna yetiştirilebilmesi mümkün görülmekle beraber bu durum ancak hızlı adım atılması ile mümkün olabilecektir. Aksi halde Yalovalı hemşehrilerimiz için kayıp bir yıl daha karşımıza çıkacaktır.

Başkan Yaman, CHP Heyetini Makamında Ağırladı Başkan Yaman, CHP Heyetini Makamında Ağırladı

5-Kamuoyunun eleştirilerine rağmen yapımına başlanan 2022 yılının sonunda hizmete açılacağı ifade edilen Millet Bahçesi Projesi, 2024'ün ilk günlerinde halen hizmete açılmamıştır. Bu sürecin tamamlanması da zatıalilerimizin emirleriyle mümkün olabilecektir.
6-Yalova halkı İstanbul'a ulaşım noktasında büyük sorun yaşamaktadır. Yıllar önce Kabataş, Kartal, Bostancı gibi noktalara hizmet veren İDO işletmesi Bugün sadece Yenikapı ve Pendik'e hizmet verir bir durumdadır. Hem sefer sayılarının artması hem geçiş ücretlerinde indirimlerin gerçekleşmesi talebimizdir. Aksi halde Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Belediyesi birlikteliğinde Yalova Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin kurulması sağlıklı olacaktır.
7-TİGEM bölgesine inşa edileceği ifade edilen Su Sporları Merkezi'nin inşaatına hiç başlanmamıştır.
8-Yine Yalova’mıza hizmet edeceği ifade edilen Şehir Kütüphanesi projesine hiç başlanmamıştır.
9-Yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ucuz ekmek sağlayacak olan Halk Ekmek tesisi için toplanan binlerce imzaya rağmen hiçbir adım atılmamıştır.
10-Yine Yalova’mızın kronikleşen trafik sorununun çözümüne yönelik hiçbir adım ne yazık ki; atılmamıştır. Sözlerimi burada nihayete erdirirken sizleri saygıyla selamlıyor, gereğini bilgilerinizi arz ediyorum” dedi.

Editör: Arda Yavuz