Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Yalova’ya gelmiş ve AK Parti’nin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda AK Parti’nin Yalova’daki İlçe Belediye Başkanları’nı açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çiftlikköy’den mevcut Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile devam etmeyip Yalova Devlet Hastanesi eski Başhekim Dr. Recep Hacı’nın ismini açıklaması Yalova kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Bu tartışmalara Gelecek Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Kürşat Emre Çandır da katıldı.

AK Parti Yalova, Ankara’daki Toplantıda! AK Parti Yalova, Ankara’daki Toplantıda!

“Bu ülkenin size ihtiyacı var demiyor muyuz?”

Kendisini şahsen tanımadığını ancak ismini Yalova Devlet Hastanesi Başhekimliğinden duyduğunu söyleyen Çandır, “Çiftlikköy Belediye Başkanlığı Adaylığı açıklandığı zaman doğrusu herkes gibi ben de şaşırdım. Kamuoyunda konuşulan onca isim değil de, Dr. Recep Hacı idi Ak Parti'nin adayı. Merak ettim yalan yok. İnternette biraz araştırdım. Cerrahpaşa Tıp (İngilizce), Kardiyoloji uzmanlığı. Üniversite Sınavında muhtemelen ilk 1000 kişinin içinde yer aldı doktor bey. Ardından başhekimlik, şimdi de belediye başkan adaylığı” dedi. Recep Hacı’nın adaylığının da bir nevi beyin göçü olduğunu söyleyen Çandır, “Yeri gelince konuşup dururuz beyin göçü diye. Efenim, mühendisler, doktorlar, fizikçiler vs. en zeki çocuklarımız Avrupa'ya, Amerika'ya gidiyor, geri dönmüyor. Bu ülkenin size ihtiyacı var demiyor muyuz? Diyoruz. Şimdi, bu durum bir beyin göçü değildir, diyebilir miyiz?” şeklinde konuştu.

“Türkiye bir uzman hekim, hem de kardiyolog kaybedecek”

Devletin iyi birer birey, topluma faydalı birer insan olalım diye milyonlarca lira harcadığını vurgulayan Çandır, “Bugün bir mühendis, bir eczacı, bir hukukçu kolay yetişmiyor. Hele hele bir uzman hekimin devlete maliyeti, tüm bu saydıklarım belki de 2-3 misli. Hele hele tam 10 yıllık bir lisans eğitimi de cabası. Benim kardeşim de bir dDahiliye uzmanı. Bitlis'de hekimlik vazifesini icra ediyor. Bu ülkenin sizin gibi uzman hekimlere çok ihtiyacı var değerli kardeşim. Sizi belediye başkanı adayı olma konusunda ikna eden dostlarımıza da ne diyeceğimi bilmiyorum. Yalova belki bir belediye başkanı kazanacak ancak, Türkiye bir uzman hekim, hem de kardiyolog kaybedecek. Hakkında hayırlısı olsun Recep Bey kardeşim” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz