Altınova'dan güneye gittiğiniz en son sınırda bulunan bu güzel köyümüz Bulgaristan'dan göç eden göçmenler tarafından kurulmuştur. Düzenli meyve, sebze bahçelerinde ürettikleri ürünleri köy meydanında kurulan pazarda satışa sunmaktadırlar. Osmanlı çileği diye bilinen çileğiyle ünlü bu köyümüzde pınar ve kaynak suları bulunmaktadır. Hayvancılıkta köy ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İki Mesire alanı bulunan köyün rakımı yüksek olduğu için, mesire alanından akan kaynak suyu buz gibi. Suyun aktığı yalağa girip çimmek isteyebilirsiniz. Çileklerinden ise 5 6 tane yemeniz yeterli oluyor. Aromatik tadı oldukça yüksek ve çıtır çıtır. 


Sermayecik Koyu Mesire Alanlari Cilegi Yalova Haber Gazete (2)

Mesire alanlarında kamp yapmak ücretsiz. Köye yapılan ikinci mesire alanında insanlar düğün organizasyonlarını gerçekleştiriyorlar. Meşe ağacına kurulan salıncaklarda sallanıp, pus olmayan bir günde Osmangazi Köprüsünü bile ufuktan görebilirsiniz. Köy halkı dışarıdan gelen turiste oldukça sıcak bakıyor. İnsanlar devamlı kamp yapmaya geliyorlar ifadelerine yer veriyor köylü vatandaş. Sermayecik çilek festivali pandemiden sonra duraksamaya gitmiş. Artan maliyetler ve yeterli devlet desteği olmadığı için çilek üretenlerin sayısında ciddi biz azalma söz konusu. Yeterli üretim olmadığı için, gelen vatandaşların çilek tüketimini karşılayamayacakları için, çilek festivalini belki de artık yapamayacaklarını ifade ediyorlar. Oldukça sıcak kanlı olan Sermayecik Köylü vatandaşlardan çilek tatmak isteğinizi dile getirirseniz bunu geri çevirmeyeceklerdir. 


Sermayecik Koyu Mesire Alanlari Cilegi Yalova Haber Gazete (7)

Cemiyette Geziyoruz Sermayecik Köyündeydi. Biz Sermayecik Köyünü çok sevdik. Mesire alanlarını çok sevdik. Çadırınızı alıp mesire alanlarında gönül rahatlığı ile kampınızı yapabilirsiniz. Yeni kurulan mesire alanı için, Yalova İl Özel idaresi tuvalet ve su ihtiyacı için alanlar yapacağını duyurdu köyün muhtarı. Çıkın çıkın gidin, elimi yüzümü yıkayıp serinlediğim, dut ağacının altında ki, dut kokulu mesire alanında sizlerde elinizi yüzünüzü yıkayıp serinleyin, kana kana temiz kaynak suyu için. Bol Bol fotoğraf çektirin. 

Cemiyette Geziyoruz: Gökyüzü Eli Cemiyette Geziyoruz: Gökyüzü Eli

Sermayecik Koyu Mesire Alanlari Cilegi Yalova Haber Gazete (5)

Sermayecik Koyu Mesire Alanlari Cilegi Yalova Haber Gazete (6)

Sermayecik Koyu Mesire Alanlari Cilegi Yalova Haber Gazete (3)

Sermayecik Koyu Mesire Alanlari Cilegi Yalova Haber Gazete (1)

Muhabir: Duygu Saral