Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü(YABİS) bu organizasyondaki yerini alarak renk kattı. Üç farklı parkurda gerçekleştirilen yarışların ardından dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.
Argeus Travel & Events tarafından Veloturk iş birliği ve Salcano ana sponsorluğunda düzenlenen organizasyona Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesi ev sahipliği yaptı. Çeşme'nin doğal güzelliklerinin ve turizm değerlerinin spor aracılığıyla tanıtılmasına katkı sunan yarışma sonbahar döneminde turistlik ilçede hareketlilik yarattı.
Cumhuriyet Meydanı'ndan verilen startlarla başlayan yarışlarda sporcular, 91K Salcano, 67K Toyota Hybrid ve 41K Çeşme parkurlarında pedal basarken, nefes kesen yarışmanın startını Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Federasyon Asbaşkanı Metin Cengiz, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güler ve Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Akgül verdi.
Kategorilerine göre dereceye giren sporcular, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Yalova'yı temsil eden sporculardan Adem Akçay 91 K uzun parkur 40-44 yaş kategorisinde ve Gürkan Mert 67 K 60-64 yaş kategorisinde üçüncü olurken, 55-59 yaş kategorisinde Osman Şirin dördüncü, 40-44 yaş kategorisinde Ahmet Kandil beşinci ve 40-44 yaş kaetgorisinde Sidar Işık'ta yedinci olma başarısı gösterdi.
Kulüp Başkanı Harun Ertuğrul," Sezonun son yarışı olan Antalya'dan önce Çeşme Granfondo'da yerimizi aldık. YABİS olarak uluslararası bu yarışta adımızdan söz ettirdik. Her sene şampiyonluk yaşadık ve yeni sezona da şimdiden daha güçlü girmek için hazırlanıyoruz. Bu konuda da iddialıyız. Bizlere destek olanlara ve inananları mahçup etmedik. Sporcularımızı başarılarından ötürü tebrik ediyorum" dedi.




