31 Mart yerel seçimlerine aylar kala Cumhuriyet Halk Partisi, 21 Kasım Salı günü aday adaylığı başvuru sürecini başlatmıştı. 28 Kasım Salı gününe kadar sürecek başvurular için CHP Yalova Teşkilatında da sıcak saatler yaşanıyor. İlk Adaylarını 24 Kasım Cuma günü açıklamaya başlayan CHP Yalova İl Başkanlığı, aday tanıtımlarına İl Başkanlığı Binasında 27 Kasım Pazartesi günü devam etti.

Yalova aday adayı Derya Sibel Dağyolu, Çiftlikköy aday adayları Suat Kaan Aydın ile Mesut Tutuğ, Armutlu aday adayı Bekir Pamuk ve Kadıköy aday adayı Yılmaz Tavşan’ın aday adaylıklarının açıklandığı programa CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel, CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Savaş Kaşıkçı ve CHP Armutlu İlçe Başkan Vekili İbrahim Demir katıldı.

yalova-chp-yerel-secim-il-baskan-ilce-aday-adaylik (1)“Ailem Kadıköy’ün belediye olmasında büyük çaba harcadı”

Aday adaylığını Kadıköy Belediye Başkanlığı’ndan açıklayan Yılmaz Tavşan, “1980 Kadıköy doğumluyum. Bu topraklardan aldığını bu topraklara vermeyi amaç edinmiş bir aileden geliyorum. Dedem Kadıköy’de muhtarlık yaptı, babam muhtarlık yaptı. Kadıköy’ümüzün belediye olma yolunda çaba sarf etmiş insanlardan biridir. Atalarımızdan aldığımız hizmet sevdamızı Kadıköy’de aynı istek ve duygularla devam ettirmek için bugün karşınızda bulunuyorum. Parti ayırt etmeksizin nefreti, öfkeyi ve husumeti körükleyen değil, sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği ve kucaklaşmayı öne çıkartan bir siyasi görüş taşıyorum. Tarımın ve bereketin merkezi Kadıköy’ümüzün ihtiyaçlarını, sorunlarını biliyor, birebir yaşıyorum. Partimin hedefiyle paralel, eleştiriye açık, şeffaf, adil, herkese eşit mesafede duran, sosyal belediyecilik bilinciyle buradayım” ifadelerini kullandı.

yalova-chp-yerel-secim-il-baskan-ilce-aday-adaylik (2)“Bütün ilçe ve beldeler için savaşacağım”

Çiftlikköy Belediye Başkan aday adaylığını duyuran Suat Kaan Aydın, “1979 Yalova doğumluyum. Yalova’da birçok ticari faaliyetlerimiz oldu. Aynı zamanda uzun zamandır spor kulübü başkanlığı da yapıyorum. Siyasetle hep ilgiliydik ve gençlerin de önünün açılması, daha çok adayın çıkması için bir atılım yapalım dedik. Biz burada sadece kendi ilçemiz için değil bütün ilçe ve beldeler için savaş vereceğiz, İnşallah güzel sonuçlar alacağız” dedi.

yalova-chp-yerel-secim-il-baskan-ilce-aday-adaylik (3)“Çiftlikköy’ü dirençli kentler kategorisine çıkaracağız”

Çiftlikköy Belediye Başkan aday adaylığı için duygu ve düşüncelerini açıklayan Mesut Tutuğ, “Ben yaklaşık 4 yıl önce fiili aday adaylığımı açıklamış, Çiftlikköy’de çalışmaya başlamıştım. Ben eski bir futbolcuyum ve bununla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Futbolda kondisyonunuz yoksa maça çıktığınız zaman 90 dakikayı bitiremezsiniz. 20 ya da 25 dakikada ciğerleriniz şişer, 90 dakikayı tamamlayamazsınız ve karşı rakibe mağlup olursunuz. Çiftlikköy’ün röntgenini çektim. Sorunlarını biliyorum, reçetesini yazdım. Nasip olursa 1 Nisan’dan sonra ekip arkadaşlarımla beraber operasyona başlayıp Çiftlikköy’ü yaşanabilir bir ilçe olmasını ve Çiftlikköy’ü dirençli kentler kategorisine çıkartmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

yalova-chp-yerel-secim-il-baskan-ilce-aday-adaylik (4)“Yalova’nın sorunlarını biliyorum”

Yalova Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Derya Sibel Dağyolu, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yalova benim kentimdir” dediği şehirde Yalova’nın ilk kadın belediye başkanı olma gururunu yaşamak isterim. Yalovalıyım. Meslek olarak eğitim sektöründeyim ve tarihçiyim. 2 üniversite mezunuyum ve yüksek lisansımı tamamladım. Bununla birlikte Mimarlık Tarihi ve Restorasyon eğitimleri aldım. Birçok STK’larda bulundum. Eğitim, kültür ve toplumsal proje sorumlulukları açısından çalışmalarım oldu. Belediye başkanı seçilirsem sizlerin desteğine layık olarak görevime yerine getireceğime emin olabilirsiniz. Yalova’nın sorunlarını biliyorum ve bu sorunlara sizlerle çözüm bulmak istiyorum” dedi.

AK Parti Yalova, Ankara’daki Toplantıda! AK Parti Yalova, Ankara’daki Toplantıda!

yalova-chp-yerel-secim-il-baskan-ilce-aday-adaylik (5)“SODEP’in kurucularındanım”

Armutlu Belediye Başkan aday adayı, “Armutlu doğumluyum. Aşağı yukarı 1990 yılından bu yana siyasetin içindeyim ve SODEP’in kurucularındanım. Bir dönem Meclis Üyeliği yaptım. Partimin birçok kolunda çalıştım. Bu dönemde sıranın bize geldiğini düşünerek Belediye Başkan aday adaylığına başvuruda bulundum. Armutlumuzun sorunları çok büyük. Çok eski bir esnaf olduğum için bunların hepsini çok iyi biliyorum. İnsanlarla birebir diyaloğum çok kuvvetlidir. Şu anda bir anonim şirket kurdum ve Armutlu’da otopark işletmeciliği yapıyorum. Aşağı yukarı 1 senedir seçim için yatırımlarımı yapmış bulunuyorum. Sorunları çözeceğime ve bu bayrağı Armutlu’da taşıyacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber/Kameraman- Göktuğ Doğukan Yüksel