Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcısı Murat Savaş, Çınarcık Belediyesi meclis üyeleri, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na Çelenk Koyma Töreni'nin takibinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çınarcık İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gözde Gençtürk yaptı. Çınarcık İlçe Gençlik ve Spor Müdürün konuşmasından sonra Çınarcık Atatürk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Emirhan Güler “Bir Gemi Yanaştı Samsun’a” adlı şiirinin ardından Çınarcık Atatürk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterisi ile devam etti.

Çınarcık Atatürk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Narinç “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini” okudu daha sonra öğrenciler “Gençliğin Ata’ya Cevabını” seslendirdiler. Zeynep Öztürk “Bandırma Vapuru” adlı şiirini okudu. Çınarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu işaret dili gösterisinin ardından Çınarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi basketbol takımı gösterisi ile devam etti. Çınarcık İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Wushu bayan takımı gösterileri ile tören sona erdi.

Çınarcık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu (10)Çınarcık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu (9)Çınarcık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu (7)Çınarcık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu (8)Çınarcık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu (6)Çınarcık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu (3)Çınarcık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu (4)Çınarcık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu (5)Çınarcık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkusu (2)

Editör: Rümeysa Şahin