2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi başında uygulanmaya başlanan Yalova Eğitim Geliştirme Stratejisi(YEGES) kapsamında yıl boyunca birçok etkinlikler gerçekleştirildi. Yalova’daki eğitimin genel kalitesinin artışı amaçlanan YEGES için düzenlenen etkinliklerden biri de merkezdeki ilkokul ve ortaokullarda düzenlenen “Çocuk Oyunları” oldu.

Yalova Üniversitesi Başvuruları Alıyor! Yalova Üniversitesi Başvuruları Alıyor!

İlkokullarda İFET Oyunları, ortaokullarda ise geleneksel oyunlardan TOMBİK oyunu oynatılarak hem geleneksel oyunların tanıtımı yapıldı hem de eğitim öğretim faaliyetlerini oyun ile harmanlayarak bilginin kalıcılığının artması hedeflendi. Oyunlarda başarılı olan öğrenciler ise Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında gerçekleştirilecek Çocuk Oyunları Finalleri’ne katılma hakkı kazandı. 28 Mayıs Salı günü saat 10:30’da 90. Yıl Spor Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte oyunlar oynanacak, yarışmalar düzenlenecek ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Yeges Milli Egitim Genclik Spor Mudurlukcocuk Oyun Final Ogrenci (6)Yalova Yeges Milli Egitim Genclik Spor Mudurlukcocuk Oyun Final Ogrenci (2)

Editör: Arda Yavuz