Çiftlikköy Atatürk Köşküne, Yalova Merkezden gidilen yürüyüş yolu üzerinde kalan dere, kenarlarında ki insan çöpleri yığını ile doğaya çok büyük zarar veriyor. Çok kısıtlı bir alanın kamerada kayıt altına alınmasına rağmen, dere boyunca insan çöplerinin bu yoğunlukta olduğu gözlerden kaçmadı. Bira şişelerinden, battaniyeye, yakılan çöplerden yatak süngerine her türlü kirliliği barındıran dere kenarlarında, çöp yığınları doğaya ciddi manada zarar vermeye devam ediyor.

İçtikleri bira bardaklarını tel örgülere asmaları, yere atılan izmarit ve kırılan cam şişelerinin doğada yaşayan canlıların hayatını ciddi manada etkiliyor. Belediyelerin, Bakanlıkların, Sivil Toplum Örgütlerinin yaptıkları çalışmalardan ziyade, insan eğitiminin ciddi manada, doğaya duyarlılık konusunda artırılması gerektiği gözler önünde.

Doğaya verilen zarar, geri dönüştürülemeyen materyaller, hem doğamızı kirletiyor, hem de milli servetimizi zedeliyor. Doğal güzellikleri içinde barındıran Yalova’da neredeyse adım başı çöp birikintileri ile karşı karşıya gelinebiliyor. Ciddi yaptırımlar olmadığı sürece, bu kirlilik devam edecek gibi duruyor. Zamanında Millet Çiftliği olarak anılan verimli topraklarda, artık çöpler yüzüyor, toprağa ve canlı yaşamına zarar verir durumuna geliyor.
Özel Haber : Duygu Saral

yalova-cop-yıgın-dere-ciftlikkoy (6)yalova-cop-yıgın-dere-ciftlikkoy (5)yalova-cop-yıgın-dere-ciftlikkoy (4)yalova-cop-yıgın-dere-ciftlikkoy (2)yalova-cop-yıgın-dere-ciftlikkoy (1)

Editör: Arda Yavuz