Yerler Çöp! Yerler Yağ! Yerler Leş! Yerler Çöp! Yerler Yağ! Yerler Leş!

İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hatice Dündar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer’in katıldığı ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen proje gözlemlendi. 
Serada, hammaddesi ülkemizde bulunan topraksız tarım katı ortam kültüründe kullanılan ( perlit, cüruf,  ponza, vb) malzemeler olan ve saksılara konularak toprağa derin gömülüp organik gübre ile desteklenerek kurulan bugüne kadar yapılan çalışmalarda volkanik cürufun kullanımıyla insan ve bitki sağlığına zarar vermediği testlerle doğrulandı. Projenin bir parçası olarak sıcak veya soğuk iklimlendirme elemanları kullanmadan üretim ve işletme maliyetleri düşürüldü.
Darıca Kaymakamlığı Proje Birim Koordinatörü Birsen Sarıtoprak’ın projenin kurulum ve işleyişi hakkında bilgilendirmeler yaptığı ziyaretin ardından Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik ekibi serayı ülke tarımına kazandıran ve projeleri destekleyen Darıca Kaymakamı Yüksel Kara’ ya teşekkür etti. 

Editör: Arda Yavuz