BİKAMDER, 23 Şubat Perşembe günü, Cevdet Aydın Parkı’nda hayatını kaybeden vatandaşlar için üyeleri ile bir araya gelerek lokma dağıtımı yaptı. Birlikte Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Nurcan Bayar ve Kurucu Başkan Yardımcısı Volkan Tungan açıklamalarda bulundu.

Nurcan Bayar, “Maalesef geçtiğimiz haftalarda ülke çapında çok büyük bir yıkım oldu, çok üzgünüz. Ülkemizin başı sağ olsun. Neler yapabiliriz diye düşündük. Birlikte Kanserle Mücadele Derneği olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Yapıyoruz da, yapacağız da. Koliler hazırladık gönderdik. Maddi olarak yardım yaptık. En önemlisi de Bursa Tıp Fakültesi’ne bağlı, içinde profesörlerin yönetiminde olduğu Bursa Onkoloji, depremde tedavisi yarıda kalmış ve buraya gelmiş bize başvuran hastaları kabul edecekler. Bu çok güzel bir olay hastalarımıza burada da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Aktivitelerle para toplamaya çalışıyoruz. Derneğimizin yönetiminden ve üyelerinden birkaç hastamız vefat etti. Yakından tanıdığımız, zaten dernekteki tüm hastalarımızı çok yakından tanıyoruz. Üzüntümüz katlandı. Hem hastalarımız için hem de depremde vefat edenler için bir lokma döktürelim ruhları şad olsun diye düşündük. Keşke elimizden daha fazla şey gelse, daha fazlasını yapabilsek” dedi.

Tungan, ‘Depremzedelerimizin acılarını hissediyoruz’

Yaşanan depremi asrın felaketi olarak yorumlayan Volkan Tungan, “Böyle bir süreci biz, 1999 depremini yaşamış insanlar olarak acılarını ciddi anlamda hissediyoruz. Hissetmemek zaten insanlık dışı bir olay. Bu bölgede insanlarımız çalışıyor, mücadele veriyor. Devletimiz bu konuda duyarlı, bu bölgeye el attılar. Oradaki hayat mücadelesi devam ediyor ölmüşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Uğur TEZCAN