Meclis gündemine ek bir madde ile dün gelen Marmara’da yaşanacak olan depremin Yalova’ya etkilerinin araştırılması için bir komisyon kurulması teklifi de mecliste görüşüldü. Meclis kurulacak komisyonun adının, “Afet ve Koordinasyon Komisyonu” olmasını oy birliği ile kabul ederken komisyonun 5 üyeden oluşması da yine oy birliği ile meclisten geçti. Kurulan komisyonun yaşanması muhtemel Marmara Depremi’nin Yalova’ya etkilerini Yalova Üniversitesi ve akademik odalarla koordinasyon içerisinde araştıracak.
Safran ve Hacımehmetli minibüsçülerin teklifi reddedildi
Yalova Belediye Meclisi Safran ve Hacımehmet Köyünde bulunan minibüsçüler kooperatiflerinin teklifini de görüştü. Buna göre Safran ve Hacımehmet Köyünden merkeze yolcu taşıyan araçların Safran köyünden başlayarak il merkezine kadar indi bindi yapması talep ediliyordu. Talep Trafik Düzenleme Komisyonu’nda görüşülerek teklif yerinde bulunmadı. Yalova Belediye Meclisi ise Safran ve Hacımehmet köyü minibüsçülerinden gelen bu teklifi oybirliği ile reddetti. Yine aynı kooperatiflerin M plaka talebi de oy birliği ile reddedilen bir diğer madde oldu.
Yabeltaş ve Hizmet A.Ş ayrılıyor
Yalova Belediyesi’ne bağlı Yabeltaş ve Hizmet A.Ş şirketleri alınan bir karar ile ayrılıyor. Buna göre Yabeltaş A.Ş kongreye giderek alacağı kararla Hizmet A.Ş’yi bünyesinden ayıracak. Böylece Yabeltaş ve Hizmet A.Ş hisselerinin çoğunluğu Yalova Belediyesi’ne ait iki ayrı şirket olarak yollarına devam edecekler.

DEPREMİN YALOVA’YA ETKİLERİ ARAŞTIRILACAK

Editör: Uğur TEZCAN