Anlayışlı, yaptığı açıklamada, “Kendi yolunda cihad edenlere izzet, yolundan yüz çevirenlere zillet elbisesi giydiren Allah’a hamdolsun. Tarih boyunca haddini aşmış nice tağutları helak eden, yeryüzünün mustazaflarına özgürlük ve  salih kullarına yeryüzünün verasetini vaad eden rabbimize hamdolsun. Değerli dostlar; Gazze’ deki soykırım ve bütün yoksunluklara rağmen şanlı direniş 6. Ayını da geride bıraktı. Altı gün savaşlarında bölgenin en güçlü ülkelerini dize getiren İsrail, neredeyse yirmi yıldır abluka altında tuttuğu gazze direnişine karşı hiçbir askeri başarı elde edemedi. Gazze, direnişiyle onurlu ve aziz… Ümmet; ramazan, iftar ve hatta bayram telaşıyla mahcup ve aciz. Gazze, direnişiyle, şehadetleriyle ders vermeye, uyandırmaya, diriltmeye devam ediyor. İslam dünyası ise anlamıyor. Nitekim, Filistinli imam Mahmut Hasanat hutbeye çıkarak; ” 30.000  şehidin, 70.000  yaralının, 100.000  sakatın, 2 milyon evsiz ve aç susuzun uyandırmadığı, bir şey anlatmadığı bir ümmete ben buradan konuşsam ne olur konuşmasam ne olur, kamet getirin de namazımızı kılalım” dedi ve hutbeden indi. İnsanlık için feveran, ümmet için sitem olan bu haykırışı çok iyi anlıyoruz. Acziyetimiz yüreğimizi sıkıştırıyor, mahcubiyetimiz tevil kaldırmıyor.
Ama bizler, biz sussak da tarihin susmayacağını bilerek konuşmaya, gücümüz yettiği sürece konuşmaya, gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Dualarımız ısrarlı bir şekilde devam edecek. Yardımlarımız, boykotumuz kesintisiz sürecek biiznillah. Ne Gazze'de, ne başka coğrafyalarda tüm zulümlerin kökü kazınıp, tüm zalimlerden hesap sorulana kadar durmayacağız. Yeryüzünde direnişin ve umudun adı olan Gazze, zaferin de adı olacak inşaallah. İsrail’e İhracat Kısıtlamasını çok geç kalınmış olsa da olumlu, ama yetersiz buluyoruz. İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmaların fesh edilmesi, Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üslerinin derhal kapatılması, başta İskenderun limanı olmak üzere tüm limanlarımızdan İsrail’e yapılan tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması şeklindeki taleplerimizi tekrarlıyoruz. Özellikle altını kalın çizgilerle çizerek şu hususu belirtmek istiyoruz. Çifte vatandaş olup İsrail vatandaşı olarak 7 ekimden sonra İsrail’e destek vermek üzere oraya giden kişilerin tespit edilerek vatandaşlıktan çıkarılmalarını talep ediyoruz. İdarecilerden  inkâr ve tevil yoluna gitmeden gerçekleri olduğu gibi açıklamalarını, doğruyu bildikten sonra gereğini yapacağı konusunda bu millete güvenmelerini, böyle yaptıklarında kendi güvenilirliklerini de korumuş olacaklarını hatırlatıyoruz. Siyonizmin en büyük can damarı olan ekonomik gücünü baltalayacak boykotu bir silah olarak kullanmaya devam edeceğiz. İdarecilerin Gazze için gösterdikleri çabaların farkında olunmasına rağmen, yaşanan acıların yüreklerini kanattığı genç insanların İsrail ile ticaretin kesilmesine yönelik yaptıkları gösterilerde, toplantı ve gösteri hakkını kısıtlar şekilde davranılmasını ve orantısız güç kullanılmasını doğru bulmuyor, böylesi vicdanları yaralayan yanlışların bir daha tekrarlanmayacağını ümit ediyoruz.
Hamasa terör örgütü diyen, hamas lideri İsmail heniye ve ailesi ile ilgili onlarca iftira atanların da bu olaylarla alakalı yaptıkları hiçbir açıklamayı samimi bulmadığımızı ilan ediyoruz. Bu vesile ile Ramazan bayramının birinci gününde 3 oğlu ve 3 torunu şehid edilen Hamas lideri İsmail heniyeyi tebrik ediyoruz. Ailesinden altmış kişiyi bu savaşta şehit veren bir liderliğin bozulmayan metaneti karşısında tüm azgın güçlerin diz çökeceğine inanıyoruz. Ramazan Bayramı vesilesiyle, Siyonist savaş makinesi karşısında gösterdikleri direnç, fedakârlık ve efsanevi kararlılıklarından dolayı kardeşlerimizi kutluyor, Aksa Tufan’ı savaşında ve Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda şehid edilen kardeşlerimize rahmet. Yüce Allah'tan yaralılara ve hastalara acil şifalar, Siyonist düşmanın hapishanelerindeki tutuklu ve mahkûmlara özgürlük; dünyanın tüm ribat noktalarında islam ümmetinin onurunu koruyan mücahitlerimize, Allah’ın izni ve kudretiyle yakın bir zamanda apaçık bir zafer nasip etmesini niyaz ediyoruz. Son olarak tüm mazlumlardan yana olduğumuzu, kassam mücahitlerinden yana olduğumuzu, kanımızın son damlasına kadar zalimlere karşı olduğumuzu, yer yüzünde hiç fitne kalmayıp din tamamen Allah'ın oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi tekrarlıyoruz. Allah'ın dininin yardımcıları olacağız inşaallah” ifadelerine yer verdi.
HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Elif Soyöz Güzellik ve Yaşam Merkezi Açıldı Elif Soyöz Güzellik ve Yaşam Merkezi Açıldı

Yalova Gonulder Platform Israil Gazze Tepki Basin Aciklama (2)

Editör: Arda Yavuz