Yalova’da bir araya gelen doğa tutkunları, Yalova ve çevre illerdeki en özel bölgeleri tanıyabilmek amacıyla her hafta pazar günü yürüyüşler gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Ulviye Avcı’nın önderliğinde “Doğada Bir Gün” adı altında toplanan ekip, uzun zamandır sürdürdükleri yürüyüşlerine ara vermeden devam ederken, son adresleri ise Bursa’ya bağlı Orhangazi sınırları içerisindeki Hamzalı Köyü oldu.
“10 kilometreyi aşan bir mesafede 652 metre yüksekliğe çıktık”
Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirdikleri yürüyüşe ilişkin Yalova Gazetesi’ne bilgi veren ekip lideri Ulviye Avcı, “Orhangazi ilçesinin batısında yer alan Samanlı Dağları’ndaki Gürcü köyü olarak bilinen Hamzalı Köyü’ndeydik. 13 kişi olarak hareket eden ekibimiz, orman içi patikalarda, sarp arazide ve gürgen ağaçlarının arasında 10 kilometreyi aşan bir mesafede, 652 metre yüksekliğe çıkarak zirve yürüyüşü gerçekleştirdi” dedi.
Doğanın en güzel zamanlarına yakından tanıklık etmenin kendileri için paha biçilemez olduğunu belirten Avcı, “Endemik bir bitki türü olan şakayık çiçeği bu mevkide yetişiyor” ifadesini kullandı. Doğanın tüm ihtişamını hissetmekten dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Avcı, açıklamasına bu sözlerle son verdi.
Yürüyüş ekibine katılmak isteyen Yalovalı doğaseverler, https://www.instagram.com/benimgozumdendoga8/ adresinden bilgi alabilir.







