Yalova’da tek döküm sahasının bulunması, inşaat alanından çıkan hafriyatın balçıklı olması çalışmaların yavaşlamasına ve sürecin uzamasına sebep oluyor. Yalova gündemini oldukça meşgul eden, projede yaşanan değişiklik ve yoğun yağışların ardından süreci uzayan Yalova Lisesi ve Kapalı Spor Salonu inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürerken, döküm sahası konusunda sıkıntısı yaşandığı öğrenildi.

Son durum hakkında açıklamada bulunan İnşaat Mühendisi ve Yalova Lisesi inşaatı yüklenici firma Şantiye Şefi Adnan Doy, “Yalova Lisesi ve Kapalı Spor Salonu inşaatımızın fore kazık çalışmalarını bitirmiştik. Şu anda başlık kirişlerinin beton dökümünü yapıyoruz. Hafriyata da bir yandan başladık. Tabi bizim burada 1 aydır bir sıkıntımız var. Havaların yağmurlu gitmesinden dolayı, buradaki hafriyatımızı almamızda bir problem yok. Yalova’da tek bir döküm sahamız var Paşakent’te başka bir döküm sahası yok. O alana dökeceğiz fakat çıkan malzememiz kum ve çamur. Döküm alanında bunun serilmesi, arkadan gelen kamyonun bunun üzerinden geçmesi bunlar sıkıntı çıkartıyor.

Elif Soyöz Güzellik ve Yaşam Merkezi Açıldı Elif Soyöz Güzellik ve Yaşam Merkezi Açıldı

Sayın Valimizle, Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük, bir çözüm bulmaya çalışacaklar. Hafriyatı bir an evvel yapmamız lazım, yoksa hafriyatın kurumasını beklersek 4-5 ay beklemek gibi bir lüksümüz yok. Bir şekilde bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Sorun çözülürse 20-25 gün içerisinde temel atma seviyesine geleceğimizi düşünüyorum. Şu an ki çalışmamız bu şekilde. Tek döküm sahasının olması, çıkan malzemenin çamurlu olması, döküm alanında sıkıntıya yol açıyor. Kamyondan dökülen malzemeyi kepçe döküm alanında seriyor, arkasından gelen kamyonda üzerinden geçtiği için, hafriyat kurumayıp balçık seviyesinde olduğundan bunun sıkıntısını yaşıyoruz inşallah çözüm bulunacak” dedi.

Diğer yandan Yalova Lisesi inşaatı yüklenici firma Müteahhidi Yusuf Çetin ise, “Yaklaşık 2 aydır hafriyatı kaldırmak için bekliyoruz. Yalova’da tek döküm sahası var ve elimiz kolumuz bağlandı ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu süre zarfında hafriyatı çoktan kaldırıp temel atma işlemine başlayacaktık. Bu konu da yetkililerden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

yalova-lise-kapali-spor-salon-dokum-saha-camur-yagmur-problem (5)yalova-lise-kapali-spor-salon-dokum-saha-camur-yagmur-problem (4)yalova-lise-kapali-spor-salon-dokum-saha-camur-yagmur-problem (2)yalova-lise-kapali-spor-salon-dokum-saha-camur-yagmur-problem (1)

Editör: Arda Yavuz