60 takımla başlanılan Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde Türkiye'de son 4 takım arasına kalarak zoru başardıklarını belirten Dönmez, hedeflerinin ilk iki olduğunu ve Türkiye Basketbol 3. Ligine yükselmek istediklerini sözlerin ekledi.

Ekim ayından buyana dörtlü finaller için çalıştıklarını belirten deneyimli basketbol adamı, “Artık Finallerdeyiz. 60 takımın hayal ettiği yerdeyiz, Yalova’nın adını Türkiye’nin son dört takımı arasına yazdırdık. Ekim ayından itibaren bu finalleri hedefleyerek çalıştık, bu takıma inandık ve güvenlik. 16 kişilik kadromuzda Bursa’dan Cihan, Mustafa, Hüsnü ve Ömer, İstanbul’dan Hüseyin ile kaptanımız Serdar yer almaktadır. İkinci grupta ise Ömer ile yollarımız ayrılmış yerine 2. Lig’de mücadele eden Mersin B.B’den, Asım Özberkan aramıza katıldı. Geri kalan 10 oyuncumuz Yalova’lı ve bunların 7’si kendi altyapı oyuncumuzdur. Beş sezondur bu ligde mücadele ediyoruz ve hedeflerimizi bu sezona göre ayarlamıştık. Bu sezon oynadığımız 30 maçın sadece 4 den mağlup ayrıldık ve çok büyük bir başarıya imza attığımızı düşünüyorum. Hem de bu başarıyı çok düşük bir bütçe ile başarmamızda işin güzel olan tarafı” şeklinde konuştu.

"Hedefimiz İlk İki"

Bolu'daki dörtlü finallerde zorlu rakiplerin kendilerini beklediklerini belirten Dönmez, “Türkiye’nin son dördüne kalan takımlar İstanbul TED, Yeşilyurt, Samsun Büyük Şehir ve Yalova Belediyespor. 7-10 Mayıs tarihleri arasında Bolu’da oynanacak dörtlü finaller sonucunda ilk iki sırada yer alan takımlar direk 3. Lige yükselecek. 3. ve 4. Olan takımlar ise 3. Lig’den düşen Kuşadası ve Melikgazi Belediyesi ile bir hafta sonra Çanakkale’de tek devreli lig usulüne göre karşılaşacak. Bu maçlar sonucunda da ilk iki sırada yer alan takımlar 3. Ligde mücadele edecekler. Şimdiki hedefimiz ilk iki sırada yer alarak ilimizi önümüzdeki sezon 3. Ligde temsil etmek. Sadece Samsun'un bu sezon ki bütçesi 500 bin TL, biz ise bu takımların 5/1 hatta 6/1 bütçe ile buralara geldik. Bütçemizin yarısından azı kulübümüzün kasasından çıkarken yarısından fazlasını ise Yalova’daki bizi seven ve bize güvenen insanlardan çeşitli sponsorluklar ile temin etmiş bulunuyoruz” dedi.

"Bu başarı ortak çalışmanın ürünüdür"

Elde ettikleri başarıyla Yalova'da başarıyı çekemeyenleri hayal kırıklığına uğrattıklarını belirten Yalova Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Murat Dönmez,"Buradan başta Yalova grup olmak üzere bize inan ve güvenen tüm destekçilerimize tekrar teşekkür ediyoruz. Bu finallere kalmamızı istemeyen aslında Yalovalı bile olmayan sözde antrenörler ve masa hakemi Halil İbrahim ismi özellikle veriyorum diğer hakemlere haksızlık olmasın da maalesef bulunmaktadır. Sözde antrenör diyorum çünkü bu insanlar yıllardır Yalova’da para karşılığında spor okulu yapıp hiçbir organizasyonda, hiçbir altyapı faaliyetinde bulunmayan sadece basketbolu kendi maddi çıkarları için kullanan zavallı insanlardır. Bizim antrenörlerimiz ise hiçbir maddi çıkar beklemeden basketbolu ve bu çocukları sevdikleri için büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Buradan onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Baş antrenörümüz Dağhan Oğuz, yardımcı antrenörümüz Tolga, altyapı antrenörlerimiz Ercan, Metin ve Tekin hocalarımız bu başarı sizin başarınızdır. Ayrıca ilk günden beri bizi destekleyen taraftarlarımıza, her zaman yanımızda olan kulüp başkanımız Resul Kocaağa, hep arkamızda duran Belediye Başkanımız Vefa Salman’a başta Rıdvan Acar olmak üzere bütün belediye başkan yardımcılarımıza ve Yalova Belediyesi Kültür Müdürü Sadri Sayıoğulları’na da teşekkür ediyoruz. Son olarak bize herkesten çok inanan spor muhabiri kardeşlerimiz Erdinç Bulun’a, Onur Erdik’e ve Recep Can’a da ayrıca teşekkür ederiz. Bu takıma inanın, güvenin ve desteklemeye devam edin” şeklinde konuşarak sözlerine nokta koydu.

Editör: TE Bilişim