Dev organizasyonda Yalova Belediyespor altyapısından yetişen iki sporcu da ter dökecek. Bundesliga’da şampiyonluk yaşayan ilk Türk sporcu olan Ece Haraç’ın yanı sıra Tugay Şirzat Yılmaz’da madalya mücadelesi verecek.

100'den fazla ülkeden yaklaşık 8 bin 500 öğrenci sporcu ve teknik görevlinin katılacağı dev organizasyonun açılış töreni Duisburg'daki Schauinsland-Reisen-Arena'da gerçekleştirildi.

Görkemli törene ışık gösterileri ve müzik performansları damga vurdu. Seremonide; müsabakaların düzenleneceği Ren ve Ruhr bölgelerinin tarihine, sporun birleştirici gücüne ve başarıya giden yolda verilen emeklere dikkat çekildi. Resmi geçitte ülkemiz 98'nci sırada yer alırken, Ay-yıldızlı bayrağımız milli eskrimcimiz Nisanur Erbil'in elinde dalgalandı. Ülke geçişlerinin ardından tören Ayliva ismiyle tanınan Türk asıllı Alman müzisyen Elif Akar'ın performansıyla devam etti.

Şampiyon Teknik Kadro Çankırı FK’da
Şampiyon Teknik Kadro Çankırı FK’da
İçeriği Görüntüle

27 Temmuz'a kadar sürecek dev organizasyonda ülkemizi 12 branşta 135 öğrenci sporcu temsil edecek Sporcularımızın oyunlardaki madalya mücadeleleri TRT SPOR, TRT SPOR Yıldız ve Tabii'den sporseverlerle buluşacak.

Yalova Ece Harac Fisu Dunya Universite Yaz Oyun Masa Tenisi Tenis (2)

Kaynak: Haber Merkezi