4-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Bilecik’te düzenlenen organizasyonda Türkiye genelinden 13 ilden 200 sporcu ringe çıktı. Yalova’yı temsil eden Efe Boks’un sporcuları 2 altın ve 2 gümüş madalya kazanma başarısı gösterdi.

Türkiye Boks Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programı arasında yer alan Bilecik Belediyesi’nin de desteklediği 100. Yıl Cumhuriyet Kupası nefes kesti. İlimizi temsil eden Efe Boks Kulübü sporcuları antrenörleri Yüksel Turhan eşliğinde ringde rüzgar gibi esti. Türkiye’nin en iyi sporcularının yer aldığı organizasyonda Yalovalı sporcular madalyalara adeta ambargo koydu.

Efe Boks Kulübü sporcularından Mümin Serhat, 60 kiloda şampiyonluk elde etti. Ensar Ergin de 54 kiloda kürsünün en tepesine çıktı. Hamdi Alafat’ın 60 kiloda gümüş madalya kazandığı 100. Yıl Cumhuriyet Kupası’nda Sude Kurt da kadınlar 70 kiloda ikincilik sevinci yaşadı.

TKBL’de Play-Off Heyecanı: Şampiyon Belli Oluyor TKBL’de Play-Off Heyecanı: Şampiyon Belli Oluyor

Desteklerinden ötürü Tarkan Dede’ye teşekkür eden Efe Boks Kulübü Antrenörü Yüksel Turhan, “Yaklaşık 200 sporcunun katıldığı organizasyonda sporcularımız madalya kazanarak büyük başarılara imza atmıştır. Yalova’mızı en iyi şekilde temsil etmeyi sürdürüyoruz. Ayrıca Efe Boks Kulübü olarak yer aldığımız bu turnuva için bizlere sponsorluk desteğinde bulunan STA Güvenlik 1071 Firma Sahibi İş İnsanı Tarkan Dede’ye çok teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Arda Yavuz