Altınova İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, "Güven Kantin" ismi verilen uygulama ile, görevlisi olmayan kantinden alışveriş yapıyorlar. Öğrenciler aldıkları ürünün parasını kasaya bırakıyor, para üstünü de kendileri alıyor.
Altınova İmam Hatip Ortaokulu yönetimi, öğrencilere helal ve haramı öğretmek amacıyla "Güven Kantin" uygulamasını hayata geçirdi. Bu kapsamda öğrenciler görevlisi olmayan kantinden alışveriş yapıyor, aldıkları ürünün bedelini kendileri kasaya bırakıyor, para üstünü de kendileri alıyor.Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hakkı Bahadır, "Altınova İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimize helal ve haramı öğretmek, hakkı olmayan bir şeyi almamak, başkasının malını kendi malıymış gibi korumak duygu ve düşüncesini kazandırmak amaçlı ‘Güven Kantin’ projesini uygulamaya başladık. Önce sınıfları tek tek gezerek projeyi anlattık. Özellikle Osmanlı Devletinin meşhur sultanı Yavuz Sultan Selim’in askerlerinin Hıristiyan bir kişiye ait olan üzüm bağından geçerken üzüm salkımını alıp yerine parasını bağlamasını ve bunu gören bağ sahibinin ‘Bu orduyu kimse yenemez’ örneğiyle öğrencilerimizi projeye konsantre ettik” dedi.
Okul Müdürü Hakkı Bahadır “Bu uygulama ile hem öğrencilerimizden, hem de velilerimizden çok olumlu geri bildirimler aldık. Ayrıca uygulama ile öğrencilerde özgüven, dürüstlük, haram-helal bilinci gibi özellikler olumlu yönde gelişecektir. Bu uygulamamız ilimiz bünyesindeki diğer okullar için de örnek bir uygulama olabilir” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim