7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar dünya gündeminden düşmemeye devam ediyor. Geçen zaman içerisinde İsrail’in Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıların şiddeti artarken, batı ülkelerindeki halklardan sesler yükselmeye başladı. Özellikle son birkaç haftadır Amerika’daki üniversitelerde yaşanan protesto gösterileri sonrası yaşananlar tüm dünya gündeminde yerini edindi. Columbia, Yale, New York ve Harvard gibi dünyanın en önde gelen üniversitelerinde savaşa karşı yapılan protesto gösterileri sırasında öğrencilerin ve akademisyenlerin gözaltına alınmaları büyük tepki aldı. Bu durum karşısında Türkiye’nin çeşitli kurumlarından da açıklamalar geldi. Buna Yalova Üniversitesi Rektörlüğü de katılırken, Türkçe ve İngilizce dillerinde protesto gösterilerine karşı yapılan müdahale kınandığı belirtilen açıklama yayınlandı.

Velilere Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi Verildi Velilere Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi Verildi

Yalova Universite Rektorluk Amerika Protesto Gosteri Ogrenci Akademisyen Gozalti Israil Filistin (1)“İnsan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe”

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı açıklamada, “6 ayı aşkın bir süredir Gazze'de yaşayan masum insanları adeta yok etmeye yönelik vahşeti barışçıl yöntemle protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddet uygulanıyor. Columbia Üniversitesi'nden Yale'e, New York Üniversitesi'nden Harvard'a birçok üniversitedeki protestocular üniversitelerinden, Gazze'de ateşkes çağrılarını desteklemelerini ve İsrail'le bağlantılı şirketlerle İlişkilerini kesmelerini talep ediyor. Eylemlerde öğrenciler gözaltına alınıyor, Üniversiteler protestoları durdurmak için uzaktan eğitime geçiyor. Üniversite öğrencilerinin gösterdiği barışçıl tepkiye karşı gösterilen orantısız tepkiyi temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor, derin bir üzüntü duyuyor ve şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz