Yalova Üniversitesi rektörlük koltuğuna ikinci kez oturan  Prof.Dr. Niyazi Eruslu’ya tebrik ziyaretleri sürüyor. Yalova İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, Rektör Eruslu’yu makamında ziyaret ederek, ikinci kez rektörlüğe atanmasından  dolayı tebrik etti.

 “Sizin seçileceğinizden zaten kuşkumuz yoktu” diyen Emniyet Müdürü Akyıldız’a rektörlük seçim süreciyle ilgili bilgi veren Prof.Dr.Eruslu şöyle konuştu:  “Atama sürecine gelene kadar bazı aşamalardan geçilmesi gerekiyor. Temayül yoklaması gibi oluyor, ardından YÖK’te dosyalarımız inceleniyor. Ailemize, kardeşlerimize kadar titiz bir inceleme süreci gerçekleştiriliyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından adayların üçe düşürülmesiyle Cumhurbaşkanı tarafından atama yapılıyor.”

Yalova İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız da emniyet olarak üniversite öğrencilerinin Yalova’da eğitim gördükleri  süre içerisinde güvenlik içinde öğrenimlerine devam etmeleri amacıyla gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde önümüzdeki yeni dönem için emniyet olarak alabileceğimiz tedbirlerle ilgili toplantı yaptık. Gençlerimizi sıkmadan el ele ne gibi tedbirler alabiliriz, bunları tespit ettik. Güzel bir eğitim dönemi geçireceğimizden şüphemiz yok” diye konuştu.

Rektör Eruslu da Yalova Üniversitesi’nde eğitim görenler arasında emniyet görevlilerinin yanı sıra kaymakam gibi kamu görevlilerinin de bulunduğunu belirterek, “Ülkemizin imkanlarını herkese sunacağız” dedi. Yalova Üniversitesi’nin öğretim üyeleri tarafından da çok tercih edilen bir üniversite olduğunu kaydeden, Rektör Eruslu, önümüzdeki dört yıllık dönemdeki  en yakın hedeflerinin kampüs inşaatını tamamlamak olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim