Gazeteci, yazar ve aynı zamanda Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Mümtaz Er Türköne ‘nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu da dinleyici olarak katıldı. Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği konferansta Profesör Türköne;  gündeme ve Türkiye’nin gelecek vizyonuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Profesör Türköne, öğrencilerin geleceğe dair planlamalarını yaparken nasıl bir vizyon taşımaları gerektiğinin ip uçlarını verdi. Osmanlı Devleti’nden günümüze kalan eserlerden olan Süleymaniye Camisini örnek gösteren Türköne bu eserlerin günümüze kadar varlığını sürdürmesinin, eserleri meydana getirenlerin sahip olduğu gelecek vizyonunun büyüklüğünü gösterdiğini ifade etti. Profesör Türköne “kimse geleceği bilemez geleceğe dair söylemler beklentilerden ibarettir. Gelecek bilinmez gelecek inşa edilir.

Bizler bugün burada geleceğimizi inşa ediyoruz. Nasıl bir geleceğimizin olacağını ise bugün sahip olduğumuz vizyonun büyüklüğü belirleyecek” şeklinde konuştu. Gelecek vizyonuna sahip olmayanların dünyada ve bölgemizde bugün yaşanan değişimleri doğru değerlendiremediğini ifade eden Türköne, “Dünyadaki değişimi iyi okuduğumuz zaman bugün yaşananlara anlam vermek ve bölgemizdeki siyasi gelişmeleri daha iyi kavramak mümkün olacaktır” şeklinde konuştu. Profesör Türköne konuşmasının sonunda öğrencilerin gündemdeki çeşitli konulara ilişkin sorularına da yanıt verdi.

Konferansın sonunda Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Mümtaz Er Türköne’ye teşekkür ederek plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim