Yalova’da eğitim yatırımlarının sürdüğünü ve  Toki Konutları’nda yapılacak bir ilkokul ve bir ortaokulla bölgenin eğitim sorununun da çözüleceğini ifade eden Yurtman, Yalova’da şartları iyi olan merkezi okullara talebin yüksek olması nedeniyle sorun yaşadıklarının söyledi.

Yurtman, “Bizim amacımız vatandaşın çocuğunu kendi oturduğu yerdeki okula göndermesidir. Velilerimiz merkezi yerdeki şartları iyi olan bir okula çocuklarını göndermek yerine, kendi mahallelerinde bulunan okula destek verseler, o okulun da şartları iyileşir. Maddi durumları iyi olan ailelerin çocuklarının belli okullarda toplanması doğru değil. Bu kaynaştırmanın mutlaka yapılması lazım. Biz de bir söz vardır: ‘Herkes kendi dükkanının önünü temizlerse, o mahalle tertemiz olur.

Vatandaşlarımız da aynı şekilde kendi mahallelerinde bulunan okula sahip çıkarsa orada da eğitimin şartları iyileşir. Vatandaşımız da bu konuda duyarlı olmalı. Maalesef  öyle hadiseler kulağımıza geliyor  ki, diyelim çocuğunu Ziya Gökalp Okulu’na göndermek istiyor veli. Ne yapıyor, hemen oraya yakın bir ev kiralıyor, adres olarak orasını gösteriyor. Ancak kendi mahallesindeki okula 10 Liralık katkı yap desen yapmıyor, bu konuda da velilerin duyarlı olmaları gerekiyor” dedi.
Editör: TE Bilişim