İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, tarafından Uygulama Oteli’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinde, el sanatlarının rengarenk ve birbirinden değerli el emeği göz nuru çalışmalar da sergilendi. Serginin yer aldığı stantları tek tek gezen Yalova Valisi Esengül Civelek, el emeği çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Turizm Haftası kutlamalarından ilk olarak sahne alan Yafem Folklor Grubu’nun minik folklorcuları Kafkas Dansları’nın en güzel örneklerini sergileyerek davetlilerden tam not aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan Turizm Haftası etkinliklerine Vali Esengül Civelek’in yanı sıra Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve kurum müdürleri de katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Şaban  Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Osman Camcı, her yıl nisan ayının üçüncü haftası olarak bu yıl 37.si kutlanan Turizm Haftası’nda turizm bilincinin her geçen gün geliştiğine vurgu yaptı.1967’lerde başlayan turizm atağıyla birlikte Ankara’da ilk kez turizm otelcilik lisesinin açıldığını belirten Okul Müdürü Camcı, Yalova’da 2011 yılında açılan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin kısa sürede önemli başarılar elde ettiğini ve 230 öğrencisiyle eğitimine devam eden okulun bu yıl 9.mezunlarını vereceğini söyledi. Camcı, turizm, sanayi ve tarım kenti olarak tanımlanan Yalova’da böyle bir okulun yer almasının Yalova için şans olduğunu söyledi. Ardından söz alan Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy da 1976’dan bu yana turizm bilincinin geliştirilmesi amacıyla Turizm Haftası’nın her yıl kutlandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından, yemek pişirme, yaratıcı yatak yapma, ses yarışması, fotoğraf destekli yazı yazma ve şarkı yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışma kategorilerinde dereceye giren  öğrencilere birincilik ödülü olarak çeyrek altın, ikincilere ve üçüncülere ise gram altın hediye edildi.

‘Prensesin Kalbi’ne en iyi yemek ödülü…

Yemek pişirme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Yalova Valisi Esengül Civelek, öğrencileri tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Yemek Pişirme Yarışması’nda “Bademli risotto ve gulik püresi eşliğinde Prensesin Kalbi” adlı yemeğiyle Mehmet Kaya birinci, kuru meyveli risotto eşliğinde tavuk göğüs sarma” adlı yemekle Emre Koç ikinci ve “Tavuk göğüs sarma” adlı yemekle de Damla Öztürk adlı öğrenci üçüncü oldu.

37.Turizm Haftası kutlamaları, Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi folklor ekibinin horon gösterisi ve folklorik kıyafet defilesiyle de renkli görüntülere sahne oldu.

Editör: TE Bilişim