Altın fiyatlarının yüksek seviyelerde seyretmesinin müşterinin alım gücünü düşürdüğüne dikkat çeken Yalova Kuyumcular Odası Başkanı Okan Güner, vatandaşın artık takı satın alırken cüzdanını ön planda tutmasının büyük firmaları sekiz ayar takı üretimine yönlendirdiğini söyledi.

Firmaların ürettiği sekiz ayar altın takıların on dört ayarla renk olarak aynı olduğunu ve gözle görülür bir farklılığın olmadığını belirten Güner, “Sekiz ayar takılar ondört ayar altın takılara oranla yüzde 25 daha ucuz, yani fiyat avantajı fazla. Böyle olunca da fiyat uygunluğu dolayısıyla takı setlerinde, yüzük ve kolyelerde çeşit olarak üretimin artmasıyla birlikte altından vazgeçemeyen Yalovalı kadınlar da sekiz ayar takılara yönelmeye başladı” diyerek takıda tercihlerin sekiz ayara doğru  kaymaya başladığını söyledi.

Güner, altın fiyatlarının bu şekilde yüksek seyretmesiyle birlikte, önümüzdeki günlerde sekiz ayar takıların vitrinleri tamamıyla kaplayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Altının son günlerde yüksek seyir izlediğini ve gramının 100 TL’nin üzerine çıktığını belirten Yalova Kuyumcular Odası Başkanı Okan Güner, altında yıl sonuna kadar yükseliş trendinin sürmesini beklediklerini söyledi.

Altının gün itibariyle gramının 100 Lira 62 kuruştan satıldığını belirten Güner, “Amerika’dan gelen kötü ekonomik verilerle birlikte altın da şahlanma hızlanıyor. Altının gram fiyatının yılsonu itibariyle 104-105 Liraya çıkmasını bekliyoruz, ons fiyatı olarak da yılsonu fiyat beklentimiz 1730 dolar seviyelerinde. Altın  fiyatları bir süre yatay seyir izlemişti. Altının gram fiyatının 99-101 Lira fiyat aralığında haftayı tamamlamasını bekliyoruz.

Düğün mevsimi artık yavaş yavaş kapandı. Düğünlere bağlı mevsimsel altın talebi artık bitti. Altındaki fiyat artıyı  şu anda dış piyasalardan kaynaklanıyor.Altın yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecek.Elinde altını olanlar piyasaları takip edip, yılsonuna kadar beklemede kalsınlar, çünkü yılsonu fiyat beklentisi yüksek.Altın yatırımcısının yüzünü her zaman güldüren bir yatırım aracıdır” diyerek altın yatırımcısına tavsiyelerde bulundu.


Editör: TE Bilişim