Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen şampiyonada temsilcimizin yanı sıra bir diğer Türk ekibi İzmir Büyükşehir Belediyespor, YOSK ve İzmir’in dışında Yalova’nın ev sahipliğindeki finallere Almanya’dan Hannover United, Büyük Britanya’dan London Titans, Fransa’dan Toulouse IC, İsviçre’den Pilatus Dragons RCZS, İtalya’dan Dinamo Lab Banco Di Sardegna Sassari takımları 28-30 Nisan 2023 tarihleri arasında mücadele etti.

“Final Nefes Kesti”

Organizasyonun son gününde İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Britanya ekibi London Titans üçüncülük mücadelesi için parkeye indi. 90. Yıl Spor Salonunda oynanan mücadele kıran kırana geçti. Karşılaşmanın ilk yarısını Türk ekibi 39-29 üstünlükle kapatırken, mücadeleyi de 69-56 kazanıp Euro Cup-3’ün üçüncüsü oldu. Britanya ekibi ise kupaya dördüncü olarak nokta koydu.

Bu maçın ardından İtalya’dan Dinamo Lab Banco Di Sardegna Sassari ile Almanya’dan Hannover United şampiyonluk için ter döktü.

Maçın ilk çeyreği 12-12 eşitlikle sonuçlandı. Devreye İtalyan ekibi 32-30 önde girmeyi başardı. Üçüncü çeyrek sonunda Alman ekibi skoru 45-42’yle lehine çevirdi. Final periyotu ise nefes kesti. Son 10 dakikada Alexander Budde ve Jan Christoph Gans ile pota altını domine eden Hannover United mücadeleyi 63-58 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

“Kupalar Törenle Takdim Edildi”

Final maçının ardından kupa seremonisine geçildi. İlk olarak Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu(IWBF)’ndan  ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulüpler Birliği Başkanı, Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı ve Yalova Belediye Meclis üyesi Alpaslan Erkoç konuşmalarını gerçekleştirdi.

Organizasyonun başarıyla tamamlanması adına Alpaslan Erkoç’a İWBF adına teşekkür plaketini Tony Schouten takdim etti. Ayrıca  Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu(TBESF) Tekerlekli Sandalye Basketbol Branş Sorumlusu  Murat Kemal Yüksel, Tony Schouten’e plaketini verdi. Ayrıca turnuva boyunca görev yapan Yalova Üniversitesi öğrencilerinden oluşan gönüllüler ile Avrupa’nın çeşitlik ülkelerinden gelerek Euro Cup-3’te görev yapan hakemlere YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç ile YOSK ve Milli takım antrenörümüz Murat Saltan teşekkür belgelerini takdim etti.

Çetin mücadelelere sahne olan turnuvanın ilk beşine ise HDİ Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nden Ahmet İkizoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyespor’dan Ahmet Efetürk, Dinamo Sassari’den Mendel Op Den Orth, Hanoover United’ten Jan Haller ve London Titans’tan Charlie Mcintyre seçildi ve ödüllerini organizasyon komitesinden aldı. Turnuvanın en değerli oyuncusu İzmir Büyükşehir Belediyespor’dan Ahmet Efetürk seçildi.

Euro Cup-3’ün üçüncüsü İzmir Büyükşehir Belediyespor’a kupa ve madalyalarını eski FİBA hakemi Serhan Kartal takdim ederken, ikinci olan Dinamo Sassarili oyuncular ise Diyarbakır Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Karacan’ın elinden aldı.

Yalova’da şampiyonluğa ulaşan Hannover United ise hem kupasını hem de madalyalarını İWBF Sorumlusu Tony Schouten, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyon Başkanvekili Arif Ölmez ve YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç’un elinden alırken teknik ekip ile oyuncular büyük mutluluk yaşadı.

Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (14)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (13)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (12)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (11)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (9)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (10)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (8)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (6)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (7)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (5)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (4)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (3)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (1)Euro Cup-3 Heyecanı Yalova’da Son Buldu (2)

Editör: Rümeysa Şahin