31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler öncesi siyasi partiler yavaş yavaş aday adaylarını açıklamaya başlamış ve bazıları bu süreci tamamlamıştı. Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce’nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi’nde uzun süredir sessizlik hakimdi ve bu sessizlik Yalova’da bozuldu. Memleket Partisi’nin 28. Dönem Milletvekili adaylardan olan Fatih Elönü Memleket Partisi Yalova İl Binası’nda Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyurdu.

“Türkiye’nin üçüncü yolu Memleket Partidir”

Adaylığı hakkında duygu ve düşüncelerini aktaran Elönü, “Bizler yıkık ve bir avuç kalmış bir imparatorluğun küllerinden koca bir Cumhuriyet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız. Geleceğimizi geri almak için çıktığımız yolda Ahlak, Akıl, Adalet dedikçe ahlaksızlık ve aklın alamayacağı kadar adaletsizlik gördük! Ne iftiralar ne kumpaslar gördük! Yedi düvele karşı var olma mücadelesi vermiş bu halkın çocukları olan biz memleket sevdalılarını hiçbir şeyin yıldırmayacağını Atatürk’ün yolunda giden tüm vatanperverler adına tekrardan beyan ediyorum. Genel Başkanımız, Cesur Yürek Sayın Muharrem İnce’nin hep söylediği gibi Türkiye’nin tek bir üçüncü yolu vardır o da Memleket Partisi’dir. Bugün başkalarının da üçüncü yolu sahiplenmesini görmek bizim haklılığımızdan daha çok Üçüncü Yol diyerek yola çıkmış bizlerin bu vatan için samimi, gerçek ve önce halktan yana bir mücadele verdiğimizin göstergesi ve kanıtıdır. Şimdilerde kendilerini Üçüncü Yol gibi göstermeye çalışan diğerlerinin devşirme siyasetlerine meydanı boş bırakmayacağımızı da özellikle belirtmek isterim” dedi

“İnovasyon Merkezleri neden olmasın?”

Yalova’daki Arapça Tabelaların Akıbeti Ne Olacak? Yalova’daki Arapça Tabelaların Akıbeti Ne Olacak?

Adaylığı ve projeleri hakkında konuşan Elönü, “4 Eylül 2020’de Sivas’ta yapılan Memleket Hareketi’nin ilk mitinginde Genel Başkanımız, Sn. Muharrem İnce’nin “Bana büyük isimler lazım değil, büyük davaya inanan isimler lazım!” demesinden yola çıkarak Yalova’nın değerli halkının izniyle; Yalovam’a, Yalova Belediye Başkan Aday Adaylığımı ilan ediyorum. Genel Başkanımızın memleketindeki yerel seçim ateşini ben yakmak istiyorum. Çocuklarımızın geleceği için bilimle, teknolojiyle, yenilikçilikle, kültür ve sanat ile yaşayan şehirler yaratmalı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi vatanımızı muasır medeniyetler seviyesine çıkarmalıyız. İşte bu yüzden, benim de Yalova’m için hayallerim değil yapacaklarım var! Teknoloji üreten, dijitalleşen, çocuklarıyla, gençleriyle ve kadınlarıyla yükselen bir Yalova için yola çıkıyor; bilimin, kültürün ve sanatın yaşadığı bir şehir olması için nitelikli kadromuzla projeler hazırlıyoruz. İnanıyorum ki; Yalova’nın ödüller, fuarlar, festivaller ile anılan bir şehir olması da hayal değil; Yalova zengin doğasıyla, zengin kültürü ile bunu hak ediyor. Yalova’nın yazılımcılar, dijital meslek uzmanları yetiştiren İnovasyon Merkezleri neden olmasın? Teknoloji ile bilimle tarım ve hayvancılık merkezleri neden inşa edilmesin? Spor, sağlık, kültür ve sanat el ucuyla kerhen yapılan hizmet olarak değil de profesyonel yönetimler ve platformlara dayanarak halkla birlikte, halkla omuz omuza neden yapılmasın?” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-memleket-parti-yerel-secim-aday-adaylik (2)yalova-memleket-parti-yerel-secim-aday-adaylik (3)

Editör: Arda Yavuz